7 Δεκ 2017

Πρωτοφανείς και επικίνδυνες επίσημες δηλώσεις Ερντογάν απέναντι στον Πρωθυπουργό




ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πρώτη φορά από επίσημα "χείλη" της Τουρκίας και μάλιστα από τον ίδιο τον πρόεδρο της Τουρκικής δημοκρατίας, τέθηκαν αιχμηρές και ακραίες απαιτήσεις που μπορεί να εκτιμηθούν και σαν ξεκάθαρη παρέμβαση στα εσωτερικά θέματα της Ελλάδας !


Ήταν δε τέτοιες οι δηλώσεις του που ανάγκασε τον Έλληνα Πρωθυπουργό σε άμεση παρέμβαση σχεδόν εκτός ορίων συνήθης διπλωματικής τακτικής σε τόσο ανώτατο επίπεδο.

Κατά την διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στο μέγαρο Μαξίμου, ο Ερντογάν μεταξύ άλλων απαίτησε ξεκάθαρα και χωρίς καμία περιστροφή τα παρακάτω :

- Ζήτησε την εξασφάλιση σε κάθε μουσουλμάνο στη Θράκη το ποσό των 15.000 ευρώ σαν ελάχιστο εισόδημα.

- Απαίτησε την επίσπευση της κατασκευής ενός μεγάλου τζαμιού στην Αθήνα.

- Ζήτησε ξεκάθαρα την αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης και αναφέρθηκε σε μη ξεκάθαρο θέμα των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών.

- Απαίτησε μέσω της Ελλάδας την αύξηση του χρηματικού ποσού που λαμβάνει η χώρα του από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το μεταναστευτικό, αναφέροντας ότι τα 850 εκατομμύρια ευρώ που δίδονται τώρα είναι ελάχιστα και τα λαμβάνει η ερυθρά ημισέληνος και όχι το τουρκικό κράτος !

Στο όλο αυτό σκηνικό της επίσημης επίσκεψης ήταν αισθητή η απουσία υψηλού εκπροσώπου της ευρωπαϊκής ένωσης, καθώς και του Αρχηγού του Ευρωπαϊκού Στρατού (ή αλλιώς του επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ), που αυτό το διάστημα τυγχάνει να είναι Έλληνας Στρατηγός (!), ενώ ήταν παρών ο αρχηγός του γενικού επιτελείου της Τουρκίας. Η παρουσία τους αν μη τι άλλο θα έδειχνε το έμπρακτο ενδιαφέρον της ΕΕ για το νοτιοανατολικό σύνορό της!!!