11 Απρ 2015

Τα 10 πιο απίθανα φεστιβάλ στον κόσμο!
Από την αρχή του πολιτισμένου κόσμου, οι άνθρωποι άρχισαν να κάνουν θρησκευτικές τελετές ως ένδειξη λατρείας προς τον Θεό. 

Πεποιθήσεις, θρησκείες και πιστεύω είτε άλλαξαν είτε εξελίχθηκαν με την πάροδο του χρόνου. 

Σήμερα, όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας και κοινωνικής τάξης, απολαμβάνουν και γιορτάζουν μαζί την εορταστική περίοδο. 
Το γέλιο, η διασκέδαση και ο ενθουσιασμός είναι μερικά από τα πράγματα που βρίσκουμε στα φεστιβάλ. 
Υπάρχουν διάφορα φεστιβάλ που διοργανώνονται κάθε χρόνο στον κόσμο.

Εδώ είναι μια λίστα με μερικά καταπληκτικά φεστιβάλ από όλο τον κόσμο που πρέπει να δείτε:Καρναβάλι, Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία


Το καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο θεωρείται το μεγαλύτερο καρναβάλι του κόσμου με δύο εκατομμύρια ανθρώπους να γιορτάζουν στους δρόμους. Παρελάσεις, samba μουσική και πολύχρωμα κοστούμια είναι το σκηνικό του καρναβαλιού. Αυτό το παγκοσμίου φήμης φεστιβάλ, λαμβάνει χώρα πριν από τη Σαρακοστή κάθε χρόνο.


Ultra Music Festival, Μαϊάμι, Ηνωμένες Πολιτείες


Το Ultra Music Festival είναι ένα ηλεκτρονικό μουσικό φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα στο Μαϊάμι τον Μάρτιο. Ξεκίνησε το 1999 από τον Alex Omes και τον Russell Faibisch, και έχει πάρει το όνομά του από το άλμπουμ των Depeche Mode, Ultra. Άνθρωποι από όλες τις γωνιές του κόσμου, συρρέουν στο Μαϊάμι για να ακούσουν τη μουσική από τους καλύτερους DJs του κόσμου.


Tomorrowland, Boom, Βέλγιο


Το Tomorrowland είναι το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό φεστιβάλ μουσικής που πραγματοποιείται στο Βέλγιο. Κάθε χρόνο περίπου 100.000(!) άνθρωποι συρρέουν στο Βέλγιο για να χορεύουν όλη μέρα και όλη νύχτα.


La Tomatina, Bunol, Ισπανία


Το La Tomatina είναι ένα φεστιβάλ αγώνα τροφίμων που λαμβάνει χώρα στην Bunol της Ισπανίας τον Αύγουστο κάθε χρόνο. Σε αυτό το φεστιβάλ, οι άνθρωποι συμμετέχουν σε αγώνα ντομάτας για διασκέδαση. Οι ντομάτες για το φεστιβάλ Tomatina προέρχονται από την Extremadura, όπου είναι πιο φθηνές.


Kanamara Matsuri, Ιαπωνία


Το φεστιβάλ Kanamara Matsuri είναι μια γιορτή της γονιμότητας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι άνθρωποι παρελαύνουν πάνω σε τεράστιο φαλλικό σχήμα mikoshi...


Agitagueda Art Festival, Agueda, Πορτογαλία


Το Agitagueda είναι ένα φεστιβάλ τέχνης που αποτελείται από δημιουργίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, παραστάσεις και συναυλίες. Λαμβάνει χώρα στην Agueda και διαρκεί από τις 6 έως τις 28 Ιουλίου. Κατά τη διάρκεια αυτού του φεστιβάλ, οι άνθρωποι κρεμούν, ομπρέλες σε έντονα χρώματα στους δρόμους της πόλης.


Songkran Φεστιβάλ Νερού, Ταϊλάνδη


Το φεστιβάλ Songkran είναι η παραδοσιακό Πρωτοχρονιά της Ταϊλάνδης. Το φεστιβάλ ονομάζεται επίσης ως Φεστιβάλ νερού ή Νέο Έτος της Ταϊλάνδης. Ο πιο προφανής εορτασμός αυτού του σημαντικού φεστιβάλ Ταϊλάνδη είναι η ρίψη νερού. Οι άνθρωποι περιφέρονται στους δρόμους με νεροπίστολα ή δοχεία νερού και μπουγελώνουν ο ένας τον άλλο και τους επισκέπτες.


Wanderlust Φεστιβάλ Γιόγκα, Χαβάη


Το Wanderlust Festival είναι μια τετραήμερη γιορτή της υγείας, της μουσικής, της γιόγκα και της φύσης. Το φεστιβάλ συγκεντρώνει χιλιάδες ανθρώπους από διαφορετικά υπόβαθρα για να βιώσουν το μετασχηματισμό. Το Wanderlust παρέχει στους ανθρώπους τη δυνατότητα να ακολουθήσουν το πνεύμα της περιπέτειας, να απολαύσουν την ελευθερία της ζωντανής μουσικής και να φέρουν την τεχνική της γιόγκα σε ανώτερα επίπεδα.


Φεστιβάλ Electric Forest Music, Μίσιγκαν


Το συγκεκριμένο φεστιβάλ το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο, είναι ένα event που διαρκεί τέσσερις ημέρες, με έμφαση στις jam μπάντες και στην electronica. Ο περιβάλλων χώρος και το εντυπωσιακό φως λέιζερ δένουν μαζί για να δημιουργήσουν μια σουρεαλιστική εμπειρία της άγριας φύσης. Ένα μέρος των εσόδων από το φεστιβάλ δόθηκαν ως δωρεά σε ένα κοντινό δήμο.


Rock - Hippie Φεστιβάλ, Μάταλα, Ελλάδα


Σε ένα υπέροχο τοπίο στα νότιας του νησιού της Κρήτης, σε μια μαγευτική παραλία με τις πασίγνωστες σπηλιές, διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία από το 2011 το ροκ - χιπυ φεστιβάλ προς τιμή του κινήματος των χιπις. Των νέων δηλαδή, απ' όλο τον κόσμο, που έζησαν εκεί στα τέλη της δεκαετίας του "60 μέχρι τις αρχές του "70.

Το φεστιβάλ έγινε αμέσως διεθνές και από τις πρώτες διοργανώσεις μέτρησε πάνω από 50.000 επισκέπτες το 3ήμερο που διαρκεί, στα μέσα περίπου του Ιουνίου.