14 Μαΐ 2020

Η Τουρκία απαιτεί, η Ελλάδα δεν τολμά να υποστηρίξει την ΑΟΖ




ΜΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΥΤΗΡΙΑΖΕΙ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΕΙ ΑΟΖ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΕ ΕΥΣΤΟΧΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ

Ο Φράγκος ξέσπασε για την αδυναμία της χώρας να ανακηρύξει ΑΟΖ και δεν άφησε ασχολίαστο "μήτε το Πόθεν έσχες των πολιτικών"



Κύριοι της Κυβέρνησης, μόνο οι συνεχείς σας επικλήσεις στο “UNCLOS”, δηλαδή στο Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας, χωρίς επί δεκαετίες να τολμάτε στην εφαρμογή του (δηλ. χωρικά ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια και ανακήρυξη ΑΟΖ), δεν φέρνει αποτέλεσμα, παραμένετε στις θέσεις σας μόνο για να χρυσοπληρώνεστε, ιδέ «Πόθεν Εσχες»!

Τόνισε την αναγκαιότητα για ανακήρυξη:

-Χωρικών Ύδατων στα 12 ν. μ.

-Υφαλοκρηπίδα

– ΑΟΖ, επιτέλους ανακήρυξη


Το εγχώριο πολιτικό σύστημα κρύβεται πίσω από το Casus Belli της Άγκυρας λειτουργώντας καιροσκοπικά, όταν πρέπει να τελειώνουμε με τις θαλάσσιες ζώνες σύμφωνα με επιταγές της Ε.Ε. μέχρι 31 Μαρτίου 2021.


Η μη εφαρμογή λοιπόν αποθρασύνει με συστηματικές προκλήσεις την Άγκυρα και είτε είναι στην εξουσία οι Ισλαμιστές ή οι Κεμαλιστές, που με τον αναθεωρητισμό του Νεοθωμανισμού έχουν «ξεσαλώσει» και διεκδικούν γεωπολιτικά-γεωστρατηγικά ρόλο περιφερειακής δύναμης στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι εύλογο να ερμηνεύουν κατά το δοκούν το Διεθνές Δίκαιο, ενώ παράλληλα δημιουργούν τετελεσμένα, αφού μας έχουν «πάρει χαμπάρι..»!!

Όταν εσύ απαξιώνεις την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ ο Τούρκος έχει ήδη στρατιωτικοποιήσει την ένταση, τότε εσύ δηλώνεις περήφανος, ότι δεν θα τον ακολουθήσεις.. ότι θα σφυρίζεις αδιάφορα και θα κρύβεις το κεφάλι στην άμμο και μάλιστα καμαρώνεις για την "αγέρωχη και υπερήφανη" σου αυτή επιλογή στην εξωτερική πολιτική!!

Ένα είναι βέβαιο για να έχεις ΑΠΟΤΡΟΠΗ απαιτούνται ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις με ότι σημαίνει αυτό και φυσικά πέραν της ενίσχυσης σε στοχευμένα ΟΠΛΙΚΑ συστήματα επιβάλλεται η ανεκτή επάνδρωση των μονάδων του Στρατού Ξηράς !!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ