2 Μαρ 2020

Η Γελοία τουρκική προπαγάνδα !




ΠΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΙΔΕΟΥΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ 

ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΤΑΣ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΑΝΑΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ !


Η τούρκικη προπαγάνδα δημοσιοποιεί στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης "σκληρές" εικόνες με κατατρεγμένους μετανάστες από παλαιότερα γεγονότα σε άλλες χώρες, αλλά με λεζάντες που αναφέρουν ότι διαδραματίζονται τώρα στα Ελληνικά σύνορα του Έβρου ποταμού.

Αυτό όμως αποτελεί ένα από τα βασικότερα ΛΑΘΗ στα οποίο μπορεί να υποπέσει μια κατευθυνόμενη προπαγάνδα.

Όταν μεταδίδεις ΨΕΥΔΕΙΣ ειδήσεις και γεγονότα τα οποία όμως ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ, χάνεις αμέσως και οριστικά την ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ σου.

Το να είσαι αξιόπιστος αποτελεί τη βασική προϋπόθεση διεξαγωγής ψυχολογικού επηρεασμού.

Αυτό είναι και το πρώτο πράγμα που διδάσκουν τα lessons learned των εφαρμοσμένων τακτικών ψυχολογικών επιχειρήσεων σε πρόσφατους πολέμους.

Η τουρκική προπαγάνδα, τις τελευταίες ημέρες, μεταδίδει πληθώρα από ΨΕΥΔΕΙΣ εικόνες όπως την παρακάτω "σκληρή" εικόνα, που δείχνει ένα μετανάστη να κρατάει σφιχτά στην αγκαλιά του ένα μικρό παιδί και γύρω του να γίνεται χαμός από χημικά και καπνογόνα, με την λεζάντα «Έλληνες επιτίθενται σε γυναίκες και παιδιά», με ημερομηνία 1/3/2020 και ώρα 10:52 !!!



Είναι επίσης γνωστό ότι στην Τουρκία, όλα τα μέσα είναι ελεγχόμενα από το καθεστώς Ερντογάν και κανένας δεν μεταδίδει ελεύθερα σε ΜΜΕ και μέσα δικτύωσης.

Η συγκεκριμένη όμως ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ εικόνα έχει δημοσιευτεί από τους New York Times (NYT) με τη λεζάντα «ένας άνδρας με το παιδί του καθώς η Ουγκρική αστυνομία τους ρίχνει δακρυγόνα» το 2015 !!!!