27 Οκτ 2019

Σε επικίδυνο μπούμερανγκ εξελίσσεται η πολιτική εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων




Ο ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ ΛΕΕΙ: «ΔΕΝ ΠΑΣ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΣ ΣΤ' ΑΓ . . ΚΑΘΙΑ»

Η ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΤΑΣΗ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ

Διαπιστώνουν ότι η Τουρκία επιβεβαιώνει τις απειλές και τους σχεδιασμούς της και διαβλέπουν ότι έχει ισχυρότερες πιθανότητες να μοιράσει αυτή στο ενεργειακό παιχνίδι


Η επικράτηση της στρατηγικής ισχύος που εφαρμόζει φαίνεται να γίνεται πιο πειστική, σε σύγκριση μ' έναν "ξεβράκωτο" λογά που βασίζεται στο χαρτοπόλεμο και στις υπογραφές με μελάνι.

Το πιθανότερο είναι ότι θα κρατήσουν στάση αναμονής ποντάροντας σίγουρα στον ισχυρότερο!

Ισραηλινοί, Γάλλοι αλλά και σοβαροί παράγοντες της χώρας προειδοποιούν εδώ και αρκετό καιρό για τις προθέσεις της Τουρκίας και επισημαίνουν ότι «θα ήμαστε μόνοι» στην τελική αναμέτρηση με τις δικές μας δυνάμεις μόνο!

Το τρομερό «μπούμεραγκ» στο ποίο οδηγείται η χώρα στο ενεργειακό δεν έχει προηγούμενο και είναι αποτέλεσμα καθαρά πολιτικής στρατηγικής!

Οι μόνες πλέον επιλογές που έχουν απομείνει (και αποτελούν το μπούμερανκγ της πολιτικής) είναι . . ή να συγκρουστούμε ή να παραδώσουμε κυριαρχικά δικαιώματα και έδαφος . . .

Διαφαίνεται λοιπόν καθαρά ότι οδηγούμαστε σε σύγκρουση και πιθανότατη στρατιωτική αναμέτρηση με την Τουρκία, ενώ στη χώρα επικρατούσε ένα πολιτικό περιβάλλον που έδινε βάση στις προστασίες και εγγυήσεις μιας ανύπαρκτης Ευρωπαϊκής Ένωσης (μιας Γερμανικής Ερώπης στην πραγματικότητα), χωρίς να ισχυροποιήσει τις δυνάμεις της, αντίθετα μάλιστα τις αποδιοργάνωσε όπου αυτό ήταν εφικτό!

Η επερχόμενη πραγματικότητα δείχνει μια Τουρκία πλήρως προετοιμασμένη, ισχυρή, εξερχόμενη από γεωπολιτικές επιτυχίες, η οποία έχει φέρει την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και ειδικά στο Αιγαίο στα «μέτρα» της!

Η λογική λέει ότι αν δεν επιχειρήσει ΤΩΡΑ η Τουρκία να εφαρμόσει την λύση που επιθυμεί δεν θα το κάνει ΠΟΤΕ!

Αυτό και την έλλειψη χρόνου προετοιμασίας, δείχνει να το έχει αντιληφθεί τελευταία η ελληνική πλευρά και αρχίζει να "τρέχει καταϊδρωμένη". . .