18 Ιαν 2019

Εκλογές το 2019 . . . ή μήπως και όχι ?!




ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

«Ο Αλμπέρτο Φουχιμόρι δεν σχεδίαζε να γίνει δικτάτορας του Περού. . .» Από το πολιτικό βιβλίο με τίτλο «Πως πεθαίνουν οι δημοκρατίες» των S. Levitsky - D. Ziblatt


Η συντακτική ομάδα του phestos, έχει κάνει στο παρελθόν επιτυχημένες προβλέψεις σχετικά με ημερομηνία επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων.

Την παρούσα περίοδο υπάρχει Προβληματισμός και μάλιστα Έντονος, που δεν έχει τόσο να κάνει με την ημερομηνία των εκλογών μέσα στο 2019, αλλά κυρίως με το αν προβλέπει την πιθανότητα να μη γίνουν εκλογές . . . !!!

Η Προσπάθεια επιβολής πρωτοφανών και επικίνδυνων τετελεσμένων στα εθνικά θέματα, παρά την αντίθετη άποψη της λαϊκής πλειοψηφίας, όπως εκφράζεται μέσω δημοσκοπήσεων, αφού δεν διενεργείται δημοψήφισμα σύμφωνα με τις συνταγματικές προβλέψεις.

Η Επιβολή επιπλέον οικονομικών μνημονίων και δεσμεύσεων που φτωχοποιούν αδικαιολόγητα τους Έλληνες πολίτες, παραπλανώντας απροκάλυπτα την κοινή γνώμη και το ίδιο το εκλογικό σώμα.

Η διάχυτη αίσθηση της διάλυσης δημόσιων υπηρεσιών (από ΕΦΚΑ μέχρι νοσοκομεία) και ειδικά της Ελληνικής Αστυνομίας και της ταλαιπωρίας του πολίτη απ' αυτές, και κυρίως του ευαίσθητου πληθυσμού των ηλικιωμένων και συνταξιούχων.

Ο πρωτοφανής, για τα "ήρεμα" μεταπολιτευτικά χρόνια, διορισμός ως υπουργού άμυνας ενός μη εκλεγμένου με δημοκρατικές διαδικασίες, τεχνοκράτη εν ενεργεία στρατιωτικού !

Οι απειλές συγκεκριμένων κύκλων, προς πολίτες και νόμιμες συλλογικότητες σε περίπτωση διοργάνωσης διαδηλώσεων - διαμαρτυριών !!!


Η προσπάθεια του να μετέρχεσαι τις διαδικασίες στη βουλή με τη φιλοσοφία ενός διοικητικού συμβουλίου πολυεθνικής, που ως επιτήδειος επιδιώκεις με ανταλλάγματα την προσέλκυση των μελών του, 

όπως και η τακτική του να έχεις «μπαλαντέρ» βουλευτές σε άλλα κόμματα, δεν είναι βέβαια καινούργια, 
την είχε πρωτοδιδάξει το παλάτι, στη βασιλευομένη δημοκρατία άλλων εποχών, μια και σ' αυτή τη χώρα δεν έτυχε να είχαμε ολοκληρωτικό καθεστώς . . ακόμα !!!

Δυστυχώς, εφιστάτε και απαιτείται η προσοχή και η εγρήγορση, απ' όλους τους πολίτες με γνήσιο δημοκρατικό φρόνημα, τη μείζονα αντιπολίτευση, το κόμμα της οποίας έχει τουλάχιστον αποδείξει, με τα όποια λάθη και αδυναμίες, την δημοκρατική του ιστορία και το σεβασμό στο δημοκρατικό σύνταγμα, στην ελευθερία της έκφρασης του λαού και στην πλειοψηφία, όπως και από τα υπόλοιπα κόμματα του δημοκρατικού τόξου !!!