30 Δεκ 2018

Πολύ πιθανό ένα τετελεσμένο στο Αιγαίο με σύντομο πόλεμο




«Η προοπτική συμφωνίας για τα θαλάσσια σύνορα των δύο κρατών-μελών του ΝΑΤΟ δεν είναι ορατή, πράγμα που νομοτελειακά οδηγεί ανά πάσα στιγμή σε ένοπλη σύγκρουση»
fondsk.ru (Ρωσικό think tank)

Η εκτίμηση της συντακτικής μας ομάδας, βασίζεται στα εξελισσόμενα γεγονότα και τις τελευταίες κλιμακούμενες δηλώσεις, αλλά κυρίως στα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που έχουν προσελκύσει στην περιοχή μας τα εξορύξημα πλέον κοιτάσματα υδρογονανθράκων και το πλαίσιο σταθερότητας που επιδιώκουν για την απρόσκοπτη εκμετάλλευσή τους.

Το phestos παλαιότερα έχει επισημάνει πως οποιοδήποτε επόμενο επεισόδιο τύπου «Ιμίων» δεν θα είναι "διαχειρίσιμο" και θα επιφέρει σύγκρουση.

Δυστυχώς, κατά πως φαίνεται, σύμφωνα με την κλιμακούμενη τακτική της τουρκικής πλευράς και τη συνεχιζόμενη αναγκαστική αδράνεια και υποχωρητικότητα της «ζαρωμένης» πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας, απόρροια της κρίσης και της ύφεσης που επέφεραν στη χώρα οι ανεγκέφαλες πολιτικές των τελευταίων δεκαετιών, αλλά και των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων για «ασφαλή» εξόρυξη των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή μας, οδηγούμαστε σε πιθανότατη απώλεια εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο !

Την όλη ευθύνη του σχεδιασμένου και συμφωνημένου αποτελέσματος, πιθανόν να υπολογίζουν να τη ρίξουν στην στρατιωτική ηγεσία !

"Αποδιοπομπαίος τράγος" λοιπόν, σε μια τέτοια περίπτωση, διαφαίνεται να είναι η ευρύτερη στρατιωτική ηγεσία, πράγμα που βολεύει το σύστημα, οδηγώντας σε εκτόνωση την πολιτική πίεση από τα πρωτοφανή για τη σύγχρονη νεοελληνική πραγματικότητα καταστροφικά αποτελέσματα που θα δημιουργηθούν !

Δυστυχώς, διαφαίνεται πλέον μια ολοένα και αυξανόμενη διεθνή τάση αμφισβήτησης της υπάρχουσας κυριαρχίας στο Αιγαίο και των θεσμοθετημένων με διεθνείς συνθήκες συνόρων.

Η λογική του διαμοιρασμού της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο, για να υπάρξει ηρεμία, έχει ευήκοα ώτα τόσο στον αμερικανικό παράγοντα, όσο και στην τελευταία επιλογή που έχει κάνει η Ελλάδα για την προάσπιση των συμφερόντων της την ΕΕ !
Εξ ου και οι αγωνιώδεις δηλώσεις από χείλη μόνο Ελλήνων ανώτατων στρατιωτικών ότι εάν γίνει πόλεμος θα είμαστε μόνοι μας !

Η όλη "σεναριακή" κατάσταση θυμίζει κυπριακό πριν το '73 ! 
Χρειάζεται μόνο η αφορμή . . . για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού.

Πολλά τα ερωτήματα για την δραματική αυτή υπόθεση. 
Από το γιατί επιτράπηκε από την πολιτική ηγεσία να φτάσουμε μέχρι εδώ, μέχρι του που θα φτάσουν οι τούρκοι . . .

Ο σχεδιασμός που "βλέπει" η ομάδα phestos να είναι εφαρμόσιμος και να εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα εξόρυξης υδρογονανθράκων, είναι :

σε πρώτη και άμεση φάση διαμοιρασμός της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου, με την «ιδιόμορφη παραμονή» στον έλεγχο της Ελλάδας των μεγάλων νησιών, λόγο του υπάρχοντος πληθυσμού, 
πράγμα που όμως δεν θα αποκλείει τη σταδιακή, σε βάθος χρόνου (δεύτερη φάση), εκδίωξή του με μεθόδους που γνωρίζουν να εφαρμόζουν πολύ καλά οι γείτονες !