19 Σεπ 2012

Χαριστικές συντάξεις σε συνδικαλιστές




Να τα χάλια της μεταπολιτευτικής τρελοπαρέας που κρατούσε το τιμόνι της χώρας τόσα χρόνια
Κυβερνούσαν μια χώρα με τη θεωρία της λαμογιάς και του ωχαδερφισμού
ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ;

Η οικονομική κρίση και η αγχώδης προσπάθεια για την εξοικονόμηση πόρων έφεραν στην επιφάνεια μια σκανδαλώδη διάταξη, από την οποία επωφελούνταν άνω των 1.000 συνδικαλιστών. Εισέπρατταν ειδική σύνταξη συνολικού ετήσιου κόστους 3 εκατ. ευρώ
μία πρωτοφανή ασφαλιστική διάταξη που προέβλεπε την καταβολή ειδικής σύνταξης λόγω συνδικαλιστικής ιδιότητας βάζει το υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου πάνω από 1.000 συνδικαλιστές έπαιρναν τη συγκεκριμένη επικουρική σύνταξη, που αποτελεί μία από τις παγκόσμιες... πρωτοτυπίες του ασφαλιστικού μας συστήματος.

Το ετήσιο κονδύλι που πήγαινε για την καταβολή συντάξεων από το συγκεκριμένο επικουρικό ταμείο φτάνει το ποσό των 11.5 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Εργασίας έως και 3 εκατομμύρια ευρώ πήγαιναν για τις λεγόμενες «συνδικαλιστικές» συντάξεις.

Η αποκάλυψη αυτή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με δεδομένο μάλιστα πως τα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκονται στο «κόκκινο» και στο τραπέζι είναι εκ νέου το θέμα των περικοπών των συντάξεων. Σε μία τέτοια συγκυρία προκαλεί καταιγισμό σχολίων η αποκάλυψη πως καταβαλλόταν ειδική σύνταξη λόγω συνδικαλιστικής ιδιότητας.