9 Φεβ 2012

Ημιαργία για . . . κοπή πίτας


Καρναβάλι Μεθάνων - Άρμα με Βραζιλιάνες !


 . . . βαρκούλες αρμενίζουν

Την ώρα που η πολιτική ηγεσία του τόπου διαπραγματευόταν τη νέα σύμβαση με τους δανειστές, που περιλαμβάνει μειώσεις μισθών και συντάξεων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, έδωσε χθες εντολή στις υπηρεσίες Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας να κλείσουν στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου οι υπάλληλοι να παρευρεθούν στην κοπή της πίτας, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου.


Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αναζητώντας... ακροατήριο για την εκδήλωση, έδειξε να αδιαφορεί για τη λειτουργία των υπηρεσιών, που λειτουργούν αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Πολίτες που επισκέφθηκαν Υπηρεσίες -όπως το ΚΤΕΟ, η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών, η Διεύθυνση Υγείας, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος κ.λπ.- για διάφορα θέματά τους έμειναν έκπληκτοι όταν πληροφορήθηκαν ότι το ωράριο εργασίας τελείωσε πρόωρα για την πίτα του περιφερειάρχη!

Ακόμη και οι ίδιοι οι υπάλληλοι σχολίαζαν μεταξύ τους ότι εκείνοι θα «πληρώσουν τη νύφη», θα ακούσουν δηλαδή τις διαμαρτυρίες των πολιτών, ενώ περίμεναν και περί τη μία ώρα επειδή ο περιφερειάρχης καθυστέρησε να προσέλθει, λόγω σύσκεψης που είχε με τους δημάρχους της Μεσσηνίας.

Κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας σημειώθηκε και ένα απρόοπτο, όταν υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας άρχισε να αποκαλεί με αγανάκτηση «καρικατούρες» όσους οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση, τους εκπροσώπους της Εκκλησίας και τους δημάρχους και άλλους παράγοντες που κάθονταν στην πρώτη σειρά. Εκείνη τη στιγμή χαιρέτιζε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, που απάντησε ότι αφουγκράζεται την αγανάκτηση του κόσμου, υπογράμμισε ωστόσο ότι μόνο με διαμαρτυρίες δεν πρόκειται να λυθεί κανένα πρόβλημα, αντίθετα χρειάζεται προσπάθεια από όλους.

πηγή: έθνος