11 Φεβ 2012

Η μεγάλη λαϊκή οργή εκφράστηκε χθες στο Ηράκλειο



Δεκάδες χιλιάδες Ηρακλειώτες όρθωσαν χθες Παρασκευή, το ανάστημά τους και κατέκλυσαν την πλατεία Ελευθερίας, τη Δικαιοσύνης, την Καλοκαιρινού, την πλατεία Κορνάρου, την Αβέρωφ και πολλά ακόμα κεντρικά σημεία της πόλης, συμμετέχοντας σε ένα πρωτοφανές σε παλμό και όγκο πανηρακλειώτικο-πανεργατικό συλλαλητήριο διαμαρτυρόμενοι ενάντια στα νέα μέτρα-"ταφόπλακα"
της τρόικας, που έρχονται, όπως λένε οι πολίτες, να καταρρακώσουν τον ελληνικό λαό.
Με συνθήματα που καλούσαν τους «δωσίλογους», όπως τους χαρακτήριζαν, πολιτικούς «να πάνε σπίτι» τους έως και... εξτρεμιστικά όπως «ο λαός απαιτεί οι προδότες στο σχοινί», οι Ηρακλειώτες ξεκαθάρισαν ποια είναι η θέληση του λαού και με τη δυναμική τους εξέφρασαν τη δική τους άρνηση στο σχέδιο εξαθλίωσης που συντελείται, φωνάζοντας ένα ηχηρό "όχι" στο ξεπούλημα της χώρας. Μάλιστα, ανανέωσαν το ραντεβού για σήμερα.

Σε συμβολική κατάληψη και αποκλεισμό της εισόδου της Α' ΔΟΥ Ηρακλείου προχώρησαν και οι Πολίτες Κατά του Χρέους.
Αμέσως μετά τον αποκλεισμό της ΔΟΥ, μετέβησαν στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, στο Τσαλικάκι, όπου απέκλεισαν τα ταμεία, ενώ το μεσημέρι περιόδευσαν στις γειτονιές της Νέας Αλικαρνασσού, του Κατσαμπά, του Πόρου, των Πατελών, των Καμινίων, των Δειλινών κ.λπ., προκειμένου να ενημερώσουν και να καλέσουν τον κόσμο στο απογευματινό δυναμικό συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας, το οποίο ξεκίνησε λίγο μετά τις 6.


Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, απλοί πολίτες, αλλά και άτομα όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Λίγο μετά τις 6 χθες το απόγευμα βγήκαν στους δρόμους με δαυλούς, κεριά, κατσαρόλες και τύμπανα, αλλά και πολλές ελληνικές σημαίες και ευφάνταστα πανό, διαμαρτυρόμενοι για τα αντιλαϊκά μέτρα που επιβάλλουν από κοινού κυβέρνηση και τρόικα.

Κατά τη διάρκεια της πορείας στους δρόμους του Ηρακλείου οι διαδηλωτές πέρασαν από τα γραφεία των βουλευτών του νομού, στις πόρτες των οποίων τοιχοκόλλησαν κείμενο ζητώντας τους να μην ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης η παρουσία της Αστυνομίας, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια, ήταν αισθητή.

πηγή: Νέα Κρήτη