5 Φεβ 2012

Ο Τόμσεν αμείβεται με τους μισθούς 35 Ελλήνων!




Μ
πορεί ο Πολ Τόμσεν να επιβάλλει την εξαθλίωση στον ελληνικό λαό, όμως ο ίδιος είναι ένας χρυσοπληρωμένος υπάλληλος με διασφαλισμένη την εργασία του και εξασφαλισμένα όλα τα εργασιακά του δικαιώματα. 

Απ’ την Αργεντινή ως την Ταϊλάνδη και από εκεί ως την Ελλάδα και την Πορτογαλία, οι λαοί το έχουν μάθει καλά: ΔΝΤ σημαίνει φτώχεια. Για όλους; Όχι, διότι οι ίδιοι οι γκρίζοι γραφειοκράτες του ΔΝΤ παίρνουν πολλά περισσότερα από τριάντα αργύρια για να λεηλατούν ολ
όκληρους πληθυσμούς.


Ο Πολ Τόμσεν, του οποίου το αγγελικό πρόσωπο βλέπουν στους εφιάλτες τους Έλληνες και Πορτογάλοι, αμείβεται με τουλάχιστον 242 χιλιάδες δολάρια ετησίως. Τουλάχιστον τόσα, καθώς, ως αναπληρωτής διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, σύμφωνα με το οργανόγραμμα του ΔΝΤ, εντάσσεται στη μισθολογική και διοικητική βαθμίδα ΒΟ5 και μπορεί να λαμβάνει έως 309 χιλιάδες δολάρια το χρόνο. Παίρνει δηλαδή τα ίδια χρήματα με 35 Έλληνες και 53 Πορτογάλους που αμείβονται με το βασικό μισθό των 739 ή των 485 ευρώ αντίστοιχα.

Διόλου άσχημα για τον κ. Τόμσεν, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι οι βασικοί μισθοί σε Ελλάδα και Πορτογαλία είναι μικτοί. Ο ίδιος όταν πληρώνεται παίρνει ακριβώς το 1/12 του μισθού του. Χρήματα που πάνε στη τσέπη δίχως κρατήσεις και μένουν εκεί, αφού εξαιρείται από το φόρο εισοδήματος, όπως συμβαίνει με όλους τους μη Αμερικανούς υπαλλήλους του Ταμείου (οι Αμερικανοί που πληρώνουν φόρο λαμβάνουν κάτι παραπάνω).

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος