5 Μαρ 2016

Καταγγελία στρατιωτών για τα hot spots




ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΠΟ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ

Λόγω της ευαισθησίας που έχουμε στο phestos για το θέμα των στρατευμένων παιδιών μας, συμπαραστεκόμαστε και δημοσιεύουμε τη διαμαρτυρία τους

Στην καταγγελία αποκαλύπτουν όχι μόνο την οριακή τους κατάσταση, αλλά και τις άθλιες συνθήκες που βιώνουν οι πρόσφυγες-μετανάστες.



«Αυτή την ώρα, στο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης της Σίνδου έχει συσσωρευτεί ένας τεράστιος αριθμός προσφύγων, που υπερβαίνει κατά πολύ τους αρχικούς σχεδιασμούς. 

Οι συνθήκες που επικρατούν στο στρατόπεδο είναι απερίγραπτες, καθώς έχει μετατραπεί σε ένα σκουπιδότοπο. 
Υπάρχει μόνο βρωμιά πλέον καθώς το στρατόπεδο δεν καθαρίζεται. Οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου είναι άφαντες και μικρά παιδιά παίζουν μέσα στα βρωμόνερα και τα σκουπίδια συνεχίζουν να στοιβάζονται.

Επίσης, στους φαντάρους έφτασε η πληροφορία, ότι μόλις τελειώσουν με το στήσιμο και των υπολοίπων Στρατοπέδων Συγκέντρωσης, θα αναλάβουν οι στρατιώτες και την συντήρηση-καθαριότητα τους !

Βλέπεις, βρήκαν δωρεάν εργατικό δυναμικό…

Ενώ η κυβέρνηση και η στρατιωτική ηγεσία επιχειρούν να τονίσουν την αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, πλάθοντας μια ωραιοποιημένη εικόνα, εντελώς άσχετη με την πραγματικότητα, έχοντας την συμβολή του φιλοκυβερνητικού τύπου που όλως τυχαίως αναφέρεται στα μαγειρεία του στρατού και στα ικανοποιητικά γεύματα που προσφέρονται, οι καταγγελίες των συναδέλφων αποκαλύπτουν:

Από τα 1800 φαγητά που πηγαίνουμε, ανάθεμα αν τρώγονται τα 200, γιατί είναι χάλια. 
Τις δύο τελευταίες δύο μέρες προσφέρθηκαν στους μετανάστες τη μια μέρα αρακάς και την επόμενη φακόρυζο. 
Το φαγητό πραγματικά βρωμούσε. Από τη μπόχα, γύριζαν τα στομάχια των φαντάρων που συσκεύαζαν τα γεύματα.

Όταν το STAYER πήγε τα φαγητά στους μετανάστες, αυτοί και με το δίκιο τους αρνήθηκαν να τα πάρουν, δηλώνοντας ότι ο Στρατός σχεδιάζει να τους δηλητηριάσει. 
Για να καταφέρουν οι υπεύθυνοι να τους πείσουν ότι δεν διέτρεχαν κανένα κίνδυνο, ο επικεφαλής Ταγματάρχης έφαγε μπροστά τους. 
Μ’ αυτά και μ΄ αυτά, οι περισσότεροι πρόσφυγες κάνουν ουρά στις καντίνες.

Υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση θεωρήθηκαν οι μάγειρες, τους οποίους πλέον χώνουν στα μαγειρεία από τις 3.30 το πρωί !

Επίσης, τραγική είναι η κατάσταση των φαντάρων, περιπλανώμενοι δούλοι του στρατού του Πάνου Καμμένου.
Η δουλειά είναι ατελείωτη, δεν υπάρχει ωράριο και είναι όλοι εξαντλημένοι και απογοητευμένοι.

Όλοι συνειδητοποιούν ότι η Υποχρεωτική Στράτευση είναι ένας θεσμός μετατροπής της νεολαίας σε δωρεάν εργατικό δυναμικό ντυμένο στα χακί, για κάθε χρήση…

Μάλιστα, οι φαντάροι της 34ης Ταξιαρχίας αφού τελείωσαν το στήσιμο του Στρατοπέδου Συγκέντρωσης στην Σίνδο, πληροφορήθηκαν ότι κόβονται όλες οι έξοδοι για τρεις (3) μέρες.
Πρέπει να είναι έτοιμοι να μεταφερθούν σε νέο HOTSPOT, με πιο πιθανούς προορισμούς Λαγκαδά, Σέρρες, Κουφάλια.»