20 Ιαν 2016

ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΟΠΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΟΙΚΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΕΝΟΠΛΕΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΟΤΙ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ - ΕΝΟΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΜΚΟ

Για ενημέρωση των φίλων αναγνωστών μας, υπάρχουν κάποια λίγα κτίρια, σε ορισμένα ακριτικά νησιά και στον Έβρο, τα οποία έχουν κατασκευαστεί για να βοηθήσουν στο πρόβλημα έλλειψης στέγης (και κατά συνέπεια της εκμετάλλευσης) για τα χαμηλόβαθμα στελέχη των ένοπλων
δυνάμεων στις περιοχές αυτές. Όσοι επιλεγούν με κάποια κριτήρια να μείνουν εκεί (κυρίως οικογενειακά) πληρώνουν ενοίκιο στην υπηρεσία.

Σας μεταφέρουμε την επιστολή αυτολεξεί:

Καλησπέρα,ονομάζομαι Βασίλης και θέλω να σας παρουσιάσω ένα θέμα που συνέβη στη Λέσβο (και όχι μόνο... Στη Κω π.χ δεν έπιασε γιατί ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι) που δεν έχει προβληθεί πουθενά και που ουσιαστικά δείχνει πλήρως την απαξίωση της κυβέρνησης προς τους Έλληνες και τα στελέχη των Ε.Δ και την ευαισθησία της μόνο για τους ξένους.

Συγκ
εκριμένα, με την «αναδιοργάνωση» του στρατού (δηλαδή το κλείσιμο μονάδων και σύμπτυξη αυτών σε λιγότερα στρατόπεδα για οικονομικό όφελος), το στρατόπεδο που στεγαζόταν το 296 ΤΕ στη Μόρια αποφασίστηκε με έξοδα του στρατού και εργασία από τη διμοιρία κατασκευών αυτού, να μετατραπεί σε ΣΟΜΥ (κτίρια που θα στεγάζονται στελέχη με οικογένειες, που δεν έχουν συμφέροντα - κατοικία στο νησί). 

Μέχρι τώρα υπήρχαν 10 κτίρια όπου στεγάζονταν οικογένειες οι οποίες είχαν όλες από 2 παιδιά και άνω, μερικές με νεογέννητα.

Την Δευτέρα 11/01/16 ο Στρατηγός του νησιού κάλεσε προσωπικά τους ενοίκους των ΣΟΜΥ και τους ενημέρωσε ότι με άνωθεν διαταγές, έπρεπε να εγκαταλείψουν τα οικήματα εντός τεσσάρων ημερών! 

Το ΓΕΣ προσπαθώντας, όσο μπορούσε, να βοηθήσει την κατάσταση, γνωρίζοντας την αδικία που γινόταν, πρότεινε στα στελέχη να τα στείλει με διάθεση - απόσπαση σε κάποιες συγκεκριμένες μονάδες που θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν ή να τους πληρωθούν τα ενοίκια κάποιων μηνών στο νησί.

ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ λοιπόν που θέλανε οι κύριοι να διώξουν τους ενοίκους, οι οποίοι υποτίθεται ότι αν δε κλείσουν 2 χρόνια δε μπορεί να τους διώξει τίποτα, (αλλά κάποιοι έφυγαν πριν καν κλείσουν 2 μήνες) ήταν... να μπορέσουν να στεγαστούν, ανθρωπινά όπως είπαν, οι λαθρομετανάστες (!), αλλά και άτομα από ΜΚΟ. 
Δηλαδή σε κτίρια από έξοδα, αλλά κυρίως από κόπο δικό μας, να στεγαστούν παράνομοι, διώχνοντας συναδέλφους με οικογένειες!

Με τιμή
Βασίλης