20 Δεκ 2015

Σουηδία: Έξι ώρες εργασία τη μέρα !




Η Σουηδία "δοκιμάζει" την μείωση των ωρών εργασίας σε έξι ανά ημέρα, σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η παραγωγικότητα και να κάνει τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους!

Οι εργοδότες σε ολόκληρη τη χώρα έχουν ήδη κάνει την αλλαγή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα independent, η οποία αποσκοπεί στην καλύτερη απόδοση εργασίας, αλλά έχει και στόχο να εξασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοι θα έχουν την ενέργεια για να απολαύσουν καλύτερα την ιδιωτική τους ζωή.



Το Γκέτεμποργκ, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας, έκανε την αλλαγή πριν από 13 χρόνια, με τις εταιρείες να αναφέρουν ότι έχουν πιο ευτυχισμένο προσωπικό, με χαμηλότερο ποσοστό του κύκλου εργασιών αλλά αύξηση κερδών σε αυτό το διάστημα.



«Η οκτάωρη ημερήσια εργασία δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο θα νόμιζε κανείς. Το να παραμείνει κάποιος εστιασμένος σ' ένα συγκεκριμένο αντικείμενο εργασίας για οκτώ ώρες είναι μια τεράστια πρόκληση. Ενώ την ίδια στιγμή επιβαρύνεται και η ιδιωτική ζωή έξω από τη δουλειά» δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Fast Company.

Ο κ Feldt συμπλήρωσε ότι το νέο μειωμένο ωράριο θα επιτρέψει στους εργαζόμενους να έχουν αρκετή ενέργεια για να συνεχίσουν την ιδιωτική τους ζωή, όταν τελειώνουν την εργασία τους, κάτι το οποίο είναι δύσκολο με την οκτάωρη εργασία.