28 Μαΐ 2015

Πρόστιμα από Ερώπη για τους βοσκοτόπους




ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ

Η μέχρι σήμερα ανορθολογική διαχείριση των βοσκοτόπων έχει επιφέρει πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης γνωστοποίησε την προσπάθεια που καταβάλλει το υπουργείο να μπει τέλος σε αυτήν την κατάσταση με την πρόσφατη έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης για την κατανομή και διαχείριση των βοσκήσιμων γαιών στους κτηνοτρόφους.

«Μόλις πριν λίγες ημέρες οριστικοποιήθηκε και νέο πρόστιμο από την ΕΕ, αυτή τη φορά για τη διαχείριση των βοσκοτόπων. Είναι ύψους 322 εκατ. ευρώ και αφορά στην περίοδο 2009-2011, ενώ επίκειται και νέο, ανάλογου ύψους, για την περίοδο 2012-2014», είπε ο κ. Αποστόλου εκφράζοντας την ανησυχία του για την πιθανότητα να απαιτήσει η ΕΕ να ανακτηθεί μέρος του ποσού από τους κτηνοτρόφους.

 Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ήδη βρίσκεται στα χέρια του υπουργικού συμβουλίου και το σχέδιο νόμου για τις βοσκήσιμες γαίες. 
Αφού καθοριστεί το θεσμικό πλαίσιο, τότε θα εξεταστούν κι άλλες δράσεις, όπως για παράδειγμα η δημιουργία κτηνοτροφικών πάρκων.

πηγή:imerisia.gr