27 Αυγ 2018

Στο 60% της παραγωγής η ζημιά στην Ιταλία !




ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΕ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΠΟΥΛΙΑΣ

Αυτό αναφέρουν δημοσιεύματα του Ιταλικού τύπου που ασχολούνται με το θέμα.

Το χαλάζι και οι δυνατοί ανεμοστρόβιλοι προκάλεσαν καταστροφές σε έτοιμη παραγωγή πολλών εκατομμυρίων ευρώ, αναφέρουν οι πρώτες εκτιμήσεις των ιταλικών υπηρεσιών που εκτιμούν τις ζημιές στον αγροτικό τομέα.

Η Σαρδηνία και η Απουλία είναι οι περιοχές που κυρίως δέχθηκαν τη μεγαλύτερη ένταση των καιρικών φαινομένων.

Ιδιαίτερα σοβαρά πλήγηκαν εκτάσεις με ελαιώνες, αμπέλια και υπαίθρια βιομηχανική ντομάτα.
Καταστροφική επίσης θεωρείται η προσβολή για την τοπική ποικιλία σταφυλιών primitivo που καλλιεργείται στην επαρχία Taranto.

Στην περιοχή του Λάτσιο ο πολύ ισχυρός άνεμος προκάλεσε ζημιές σε θερμοκηπιακές μονάδες και αποθήκες, ξεριζώνοντας και μεγάλα δένδρα.

Πιο συγκεκριμένα οι περιοχές που εντοπίζονται οι μεγαλύτερες ζημιές είναι η Tarquinia, η περιοχή μεταξύ Velletri και Cisterna di Latina και, στο Frusinate, μεταξύ Pontecorvo και Aquino. 
Ωστόσο, οι σοβαρές ζημιές εκτείνονται σε ολόκληρη τη νότια χερσόνησο, όπου τελειώνει η συγκομιδή των καλοκαιρινών φρούτων και έχει μόλις ξεκινήσει εκείνη των μήλων, ενώ η συγκομιδή είναι σε πλήρη εξέλιξη για τα πιο πρόωρα σταφύλια. 

Το χαλάζι έχει προκαλέσει τεράστιες ζημιές και στους ελαιώνες, όπου τα αποτελέσματα της προσβολής αναμένεται να επηρεάσουν σοβαρά και την επόμενη χρονιά παραγωγής, λόγω της σοβαρής βλάβης που προκάλεσε στα δένδρα.