12 Ιουλ 2017

«Κούρεμα» χρέους κατά 80% σε αγρότη από Τυμπάκι !




ΟΤΑΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ


ΚΑΠΟΤΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΔΙΔΟΤΑΝ ΚΑΙ Σ' ΟΠΟΙΟΝ "ΠΕΡΝΟΥΣΕ" ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΑ Ή ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Το ποσό των 222.059 ευρώ είχε χρέος ένας αγρότης από το Τυμπάκι σε μία τράπεζα και με απόφαση του Ειρηνοδικείου Μοιρών θα πληρώσει τελικά μόνο 42.721, 44 ευρώ !


Πρόκειται για «κούρεμα χρέους» της τάξεως του 80%, όπως επισημαίνεται από την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Πιο συγκεκριμένα ο υπερχρεωμένος αγρότης έφτασε στη μεγάλη οφειλή ως συνοφειλέτης και εγγυητής της συζύγου του που είχε ασχοληθεί στο παρελθόν με επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία όμως δεν είχε την επιδιωκόμενη απόδοση, βυθίζοντας την οικογένεια στα χρέη λόγω της οικονομικής κρίσης.

Με τη δικαστική απόφαση ο δανειολήπτης κατάφερε όχι μόνο να περιορίσει σημαντικά το ύψος της οφειλής του αλλά να διασώσει και το σύνολο της περιουσίας του. Ο 50χρονος πατέρας δύο ανήλικων παιδιών εκτός από ένα μικρό αγροτικό εισόδημα έχει στην κατοχή του μια διώροφη οικοδομή με συγκυριότητα κατά 50%, έναν ελαιώνα 2000 τ.μ και αγροτεμάχια εξ αδιαιρέτου με ποσοστό 25%.

Το δικαστήριο των Μοιρών, παρά τις ενστάσεις από την πλευρά της τράπεζας δέχθηκε την αίτηση του οφειλέτη για υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και ρύθμισε, «κούρεψε» το χρέος του κατά 80% και όρισε νέα δικάσιμο για τον επαναπροσδιορισμό των μηνιαίων καταβολών που πρέπει να δίνει για την εξυπηρέτηση των δανείων. Παράλληλα διέσωσε την περιουσία του ζευγαριού και επέβαλε περίοδο χάριτος για μία πενταετία, επιβάλλοντάς του να καταβάλλει για 15 χρόνια το ποσό των 237,34 ευρώ τον μήνα.

πηγή:cretapost.gr