17 Μαΐ 2016

Πεζοδρόμηση του κέντρου της πόλης του Ηρακλείου




Απόφαση σταθμό για τη μεταμόρφωση του λεγόμενου "σταυρού" της πόλης έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου τη Δευτέρα 16 Μαΐου 

Η χρηματοδότηση θα γίνει από το ευρωπαϊκό δάνειο του Δήμου

Με την απόφαση αυτή δρομολογείται μια "φιλική" προς τον πολίτη διαμόρφωση του κέντρου της πόλης, με την ενιαία πεζοδρόμηση των οδών Δικαιοσύνης, μικρής Έβανς και Ίδης.

Το Σώμα ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη δημοπράτηση και χρηματοδότηση του έργου μέσω του δανείου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.


Η παρέμβαση που δρομολογείται αναμένεται να αλλάξει άρδην την εικόνα στο σταυρό της πόλης.

Δρόμοι για τους...πεζούς

Η λεωφόρος Καλοκαιρινού, η Δικαιοσύνης, η οδός (μικρή) Έβανς, η οδός 1821 και η οδός Ίδης θα διαμορφωθούν σε πεζοδρόμους, με σκοπό την ανάδειξη της εμπορικής τους ταυτότητας.




Κύρια κατεύθυνση επίσης της πρότασης είναι η ασφαλής διέλευση και στάση του πεζού και η διευκόλυνση των κινήσεών του τόσο στους πεζόδρομους όσο και στα πεζοδρόμια, και η αποτροπή (μέσω και της προτεινόμενης διαμόρφωσης) της κατάληψης των πεζοδρομίων ή τμημάτων τους από οχήματα.

Φωτίζονται δημόσια κτίρια

Η μελέτη προβλέπει αρμονική ανάδειξη των τριών δημόσιων κτηρίων (Περιφέρεια Κρήτης, Δικαστήρια, πρώην Αστυνομική Διεύθυνση) με ειδικό μνημειακό φωτισμό. Οι δύο μικρές πλατείες που δημιουργούνται μεταξύ των τριών κτηρίων προτείνεται να προβληθούν με την ενιαία διαμόρφωσή τους και στο κατάστρωμα της λ. Δικαιοσύνης.


πηγή:neakriti.gr