21 Απρ 2016

ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ με εκατομμύρια και ακίνητα σε Ελλάδα και εξωτερικό !




ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΖΗΣΗΣ ΑΣΚΗΣΕ ΔΙΩΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΤΙ ΕΠΑΙΡΝΕ «ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ» ΚΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΑΣΚΗΘΟΥΝ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ

Πληροφορίες του mononews (ρεπορτάζ Δανάη Στρατή) αναφέρουν ότι η Εισαγγελία συγκεντρώνει νέα στοιχεία καθώς διαπιστώθηκε ότι μαζί με τον εν λόγω επιθεωρητή Δ.Μ. (το όνομα του είναι στην διάθεση του mononews.gr) δρούσαν πολλοί συνάδελφοι του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει ζητηθεί το άνοιγμα λογαριασμών των εφοριακών αυτών που έχουν μεγάλη περιουσία στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο.
Ο εφοριακός Δ.Μ κατηγορείται ότι χρηματιζόταν προκειμένου να καλύπτει παραβάσεις επιχειρηματιών και να προχωρεί σε γενναίο «κούρεμα» των προστίμων που επιβάλλονταν.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαρύτατα κακουργήματα και το επόμενο διάστημα θα κληθεί να λογοδοτήσει ενώπιον ειδικού ανακριτή.



Ο τέως επιθεωρητής του υπουργείου οικονομικών

Μπορεί ο ίδιος ο Δ.Μ. να είναι πια συνταξιούχος, αλλά 
σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για μία περίπου 10ετία, αρχής γενομένης από το 2003, εκβίαζε Βορειοελλαδίτες επιχειρηματίες, ζητώντας διάφορα χρηματικά ποσά, προκειμένου να τύχουν ευνοϊκών φορολογικών ελέγχων, ή στην περίπτωση που είχε προηγηθεί η επιβολή προστίμων, να μεσολαβήσει για τη μείωσή τους.

Η «ταρίφα» του ξεκινούσε από 10.000 ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι ανάλογα με την περίπτωση ξεπερνούσε και τις 20.000 ευρώ.

Παράλληλα, έγινε άρση του τραπεζικού του απορρήτου και βρέθηκαν καταθέσεις μεγαλύτερες του μισού εκατομμυρίου ευρώ, που δεν δικαιολογούνται με βάση τις νόμιμες αποδοχές του, ενώ προέκυψε ότι ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης ακινήτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Η έρευνα «έδειξε» ακόμη, ότι εμπλέκεται σε εταιρία με έδρα τη Μεγαλόνησο, νόμιμος ιδιοκτήτης της οποίας φαίνεται συγγενικό του πρόσωπο.