10 Μαρ 2016

Μετανάστες ή έποικοι της "χωρίς ντουφεκιά" χαμένης αναμέτρησης ;




ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ,  ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ  Ή . . . ΕΠΟΙΚΟΙ ;

ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΩΝ ΟΜΟΡΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕΝΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αναμφισβήτητα οι κοινωνικές υπηρεσίες αλλά και ο απλός λαός προσφέρουν και με το παραπάνω στο θέμα του μεταναστευτικού για να απαλύνουν το δράμα των ανθρώπινων ψυχών.


Υπάρχουν όμως άραγε κρατικές υπηρεσίες που να σκέφτονται και να σχεδιάζουν για την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη και της οικογένειάς του ;  
Η μέχρι τώρα εξέλιξη του θέματος, αλλά και η ιστορία της αξιοπιστίας των υπηρετούντων την πολιτική, μας βάζει σε μεγάλη ανησυχία σχετικά με την απάντηση.

Δυστυχώς η τακτική της διχόνοιας που εφαρμόζουν στη χώρα οι πολιτικοί για να ελέγχουν την κατάσταση ώστε να δρα αποκλειστικά για το δικό τους όφελος, επιτρέπει σε άλλα κράτη και δυνάμεις να εκμεταλλεύονται και να επεμβαίνουν στην εσωτερική κατάσταση της Ελλάδας.

Σε συνέντευξη του γερμανικού καναλιού ZDF, οι μετανάστες είπαν ξεκάθαρα : 

«Η Ελλάδα είναι ένα υπέροχο κράτος άλλα δυστυχώς δεν έχουν λεφτά να μας κτίσουν σπίτια και να μας πληρώνουν πρόνοια . Αν μας τα έδιναν αυτά γιατί να φύγουμε από εδώ ?»

Το σίγουρο είναι ότι όλα αυτά και πολλά περισσότερα, σε λίγο καιρό θα απαιτηθούν ως δικαιώματα της μειονότητας, από τους γείτονες μας και γνωστούς αυτόκλητους "προστάτες" ομοθρήσκων τους.

Αυτοί λοιπόν που "ξεφόρτωναν" τις ανθρώπινες ψυχές στο Αιγαίο, οι ίδιοι στο επόμενο βήμα θα αυτοκληθούν προστάτες τους !

Εντελώς σεναριακά, υποθέτουμε την περίπτωση που θα ζητήσει το υπουργείο εξωτερικών της γείτονος χώρας απευθείας από τους έλληνες δημάρχους που φιλοξενούν μετανάστες, την εφαρμογή λίστας απαιτουμένων μέτρων για τα δικαιώματα της μειονότητας, με ποινή μη υλοποίησης την προσωπική καταγγελία τους διεθνώς και την απαίτηση να λογοδοτήσουν οι ίδιοι στα δικαστήρια της χώρας αυτής !!!

Ποιος θα τους προστατέψει ;

Φανταστικό σενάριο λέτε . . ;  (ίσως . . όπως το συ. .μάζεμα του άμοιρου του Οτσαλάν) . . θα δείξει . . 
την δυνατότητα πάντως έχουν αποδείξει ότι και την κατέχουν και την έχουν !

Είναι προφανές πλέον ότι διεθνείς συνθήκες δεν αναγνωρίζονται και κοινές αποφάσεις ευρωπαϊκών θεσμών δεν εφαρμόζονται . .

Ποιος λοιπόν θα μας εξασφαλίσει αν μιλάμε για μετανάστες ή για ειδικού σκοπού εποίκους ;