29 Δεκ 2015

Αναζητούν την επιστροφή στελεχών στο στράτευμα !


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΜΠΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΙΚΑΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ !

ΕΞΕΔΩΣΑΝ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ

Δυστυχώς ένα από τα αποτελέσματα της αδιαφορίας με την οποία αντιμετώπιζε η εκάστοτε πολιτική ηγεσία και όχι μόνο, την ασφάλεια της χώρας και πιο συγκεκριμένα τον τομέα των Ένοπλων Δυνάμεων, είναι και η διατελεσθήσα πλέον "αποψίλωση" της ιεραρχίας από ικανότατα στελέχη (κυρίως από το 2008 και μετά και στους ανώτερους βαθμούς), με αποτέλεσμα όπως όλα δείχνουν να έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα.

Σε συνδυασμό και με την ρευστή και διαρκώς εξελισσόμενη γεωστρατηγική κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, η οποία βρίσκεται στο «κόκκινο», αλλά και τη χώρα να έχει γίνει μεταξύ όλων των άλλων έρμαιο ανεξέλεγκτου και ασταμάτητου λαθρομεταναστευτικού κύματος, ανακαλύπτουν αργά πλέον και «τρομαγμένοι» τις αδυναμίες και τις ελλείψεις στην ασφάλεια μας.




Σ' αυτή τη λογική λοιπόν φαίνεται να κινούνται τόσο οι πρόσφατες σχετικές δηλώσεις του υπουργού άμυνας περί επιστροφής εν αποστρατεία στελεχών, όσο και σχετικό στρατιωτικό έγγραφο που προσδιόρισε αυτές τις ανάγκες σε . . «σοβαρά προβλήματα υγείας ή αυξημένα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα»!

Οι αιτήσεις για επαναφοράς αφορούν διάστημα έως 10 χρόνων από την αποστρατεία, ενώ προϋπόθεση θα είναι ο αιτούμενος να μην έχει δυσμενή στοιχεία στον φάκελό του.

(Απόσπασμα του στρατιωτικού εγγράφου
από staratalogia.gr)

Όταν όμως αποσκοπείς σε κοινωνική πολιτική (δηλαδή κίνηση ελεημοσύνης), απευθύνεσαι σε όλους και όχι μόνο σε όσους δεν έχουν δυσμενείς κρίσεις (δηλ. μόνο στους καλούς), αυτοί να είστε σίγουροι ότι έχουν τακτοποιηθεί μετά την αποχώρησή τους (λίγο έως πολύ) !

Κάτι άλλο μάλλον συμβαίνει για να αναζητούνται μόνο οι ΙΚΑΝΟΙ !!!