4 Νοε 2015

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες




Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ για τους στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες, εν ενεργεία και απόστρατους, 
που και αυτοί, μαζί με όλο το λαό υφίστανται τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ, του κεφαλαίου


Μεταξύ άλλων η τετρασέλιδη ανακοίνωση αναφέρει:

«Ιδιαίτερα σε εσάς υποσχέθηκαν ότι θα εξαιρεθείτε από τα μέτρα, λόγω των ειδικών μισθολογίων. 
Ο πέλεκυς όμως των περικοπών έπεσε βαρύς στους μισθούς, τις συντάξεις και τα επιδόματά σας. 
Σας έταξαν εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ, επαναφορά των μισθών και των συντάξεών σας στα προ περικοπών επίπεδα και τελικά όχι μόνο αποδείχτηκαν ψέματα, αλλά με τα νέα μέτρα του μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γενικεύεται η επιδρομή ενάντια στα δικαιώματά σας.

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι έχετε κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρεστε και να αντιστέκεστε σε αυτή την πολιτική μαζί με τα αγωνιζόμενα σωματεία και φορείς

Γι’ αυτό και σταθερά στηρίζει τα δίκαια αιτήματά σας και υποστηρίζει:

Την πλήρη αποκατάσταση των μισθών, συντάξεων και του εφάπαξ στα επίπεδα του 2009. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Να γίνει πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ.

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κάλυψη με κρατική χρηματοδότηση του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των απωλειών από το κούρεμα (PSI).

Κατάργηση της νομοθεσίας που ανοίγει το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης με τη μετατροπή των επικουρικών σας ταμείων σε επαγγελματικά – αυτοδιαχειριζόμενα.

Να σταματήσει η παραβίαση του ωραρίου υπηρεσίας σας με καθιέρωση εβδομαδιαίου προγραμματισμού υπηρεσιών.

Αμοιβή της νυχτερινής υπηρεσίας, των υπερωριών και των αργιών όπως ορίζει η νομοθεσία για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Έχουμε ζητήσει να στελεχωθούν επαρκώς οι υπηρεσίες που σχετίζονται με τη διάσωση, την υποδοχή, περίθαλψη και τη μετακίνηση των προσφύγων – μεταναστών με ασφάλεια προς τις χώρες προορισμού τους»

πηγή:espekm.gr