8 Οκτ 2015

Στρατιωτικοί: Επιμένουν να γελοιοποιούν όσους τους είπαν αντιπαραγωγικούς !




Γράφει ο
Νικόλαος Σκιαδάς
Ανχης ε.α

Δεν σταματά ποτέ να με εντυπωσιάζει η δύναμη, η αυταπάρνηση και η εφευρετικότητα των στελεχών, μονίμων και εφέδρων που απαρτίζουν το σύνολο που λέγεται Ελληνικός Στρατός.



Καταφέρνουν ακόμα και σε πολύ δύσκολους καιρούς, όπου η υποκρισία, το ψέμα και οι οικονομικές δυσκολίες σφυροκοπούν το προσωπικό σε πολλαπλά επίπεδα, αυτοί να αντιστέκονται σθεναρά και να συνεχίζουν να παράγουν έργο ποιοτικότερο, αποδεικνύοντας καθημερινά το σύνολο των ικανοτήτων τους. 

Πόσα πικρόχολα λόγια ξεστόμισαν πολιτικοί, ανίκανοι και τυχοδιώκτες, οι οποίοι έχουν τιμηθεί με ειδικά διεθνή βραβεία βλακείας, για τις ενέργειές τους σε υποθέσεις όπως :

Οτσαλάν
γερμανικά υποβρύχια, 
και για εκφράσεις όπως «έχω τη λίστα Lagarde στο στικάκι στο σπίτι μου μαζί με τα απόρρητα σχέδια του Υπ. Εθν. Άμυνας, αν θέλετε αντίγραφο πείτε το στη γραμματέα μου»,

οι οποίοι έχουν κριθεί αμετακλήτως ως Ανίκανοι Κατηγορίας Ι3 (δεν διευκρινίζεται πλήρως αν στις μειωμένες ικανότητες είναι και η πνευματική).

Όσοι εξ αυτών ενεπλάκησαν με το Υπ. Εθν. Άμυνας ασκούσαν περίτρανα το δόγμα «λέω πολλά, δεν κάνω τίποτα, αν όλα πάνε καλά αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και αν στραβώσει κάτι οι ευθύνες στους στρατιωτικούς»

Αυτοί λοιπόν, χαρακτήρισαν «αντιπαραγωγικούς, αυτιστικούς και υποψήφιους πραξικοπηματίες» τους στρατιωτικούς, οι οποίοι εξακολουθούν να είναι οι πιο αγαπητοί επαγγελματίες στην Ελληνική κοινωνία και λαμβάνουν καθημερινά την αμέριστη εμπιστοσύνη των πολιτών

Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Θα αναφερθώ στο παράδειγμα του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης το οποίο εδώ και λίγους μήνες διαθέτει τον σπάνιας ομορφιάς, καλοφροντισμένο χώρο του φουαγιέ του μουσείου σε όποιον πολίτη επιθυμεί να κάνει παιδική εκδήλωση (πάρτυ γενεθλίων ή κάτι ανάλογο). 

Ο διοικητής και οι υπεύθυνοι του μουσείου εργάζονται μη φειδόμενοι κόπου και χρόνου, με ιδιαίτερη αφοσίωση και ζήλο και έχουν καταφέρει:

Να εντυπωσιάζουν τα μικρά παιδιά με το παιχνίδι θησαυρού και την ωραιότατη ξενάγηση στα εκθέματα του μουσείου που εκτελούν κατά άψογα επαγγελματικό τρόπο έφεδροι στρατιώτες, που τιμούν τον εαυτό τους και τη στολή που φορούν.

Να υποδέχονται, φιλοξενούν, ξεναγούν και να ενημερώνουν τους προσκεκλημένους γονείς & φίλους στο σύνολο των εκθεμάτων του μουσείου που πάρα πολλοί αγνοούν.

Να προβάλουν σε μοντέρνο συνεδριακό χώρο 200 ατόμων διάφορες εκπαιδευτικές προβολές για παιδιά (ακόμα και ταινία 3D) με θέμα τα αεροπλάνα και τις πτήσεις (Skies to eternity), με τις προσπάθειες του ανθρώπου για πτήση από τον Ίκαρο και τον Δαίδαλο μέχρι σήμερα.

Να κάνουν πολύ χαρούμενα τα παιδιά και ευτυχισμένους τους γονείς, συνοδούς και φίλους για τις ευχάριστες, δημιουργικές και με ατέλειωτες ιστορίες ώρες που κύλησαν σε ένα πολύ όμορφο χώρο (εσωτερικά και εξωτερικά) που κοσμεί το κέντρο της Θεσσαλονίκης και είναι ιδιαίτερα εύκολα προσβάσιμος.