2 Οκτ 2015

ΔΡΟΜΟΣ ΜΕΣΑΡΑΣ: ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ . . ΣΕ ΞΕΝΟ «ΑΧΥΡΩΝΑ»!




Η ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΑΡΙΤΗ ΕΧΕΙ ΧΤΥΠΗΣΕΙ «ΚΟΚΚΙΝΟ»


Η δικαστική διαμάχη, μεταξύ των δύο κατασκευαστικών εταιρειών που εμπλέκονται στον δρόμο της Μεσαράς, έχει μετατρέψει το συγκεκριμένο έργο σε ένα σύγχρονο... «γεφύρι της Άρτας»

Το μεγάλο αναπτυξιακό οδικό έργο του νομού Ηρακλείου παραμένει εγκλωβισμένο εδώ και 1,5 χρόνο στη δικαστική διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις κατασκευαστικές εταιρείες που εκτελούσαν εργασίες σε διαφορετικές εργολαβίες του ίδιου οδικού άξονα.
Σύμφωνα με πληρο
φορίες, λόγω της ισχύς των πτυχίων ανάμεσα στους δύο εργολάβους.

Το έργο ουσιαστικά σταμάτησε μέσα στο 2014. 
Όταν οι εταιρείες που εκτελούν τα τμήματα Αγ. Βαρβάρα - Απομάρμα και Πάνορμο - Εξάντη, αλληλοκαταγγέλθηκαν για τα δικαιολογητικά που διέθεταν και βάσει των οποίων πήραν το σχετικούς διαγωνισμούς, με αποτέλεσμα το έργο να πάρει δικαστική τροπή.

Ο κίνδυνος να χαθούν χρήματα αν δεν λυθεί η υπόθεση είναι φανερός, με τον ΟΑΚ να ελπίζει να βρεθεί λύση για το "γεφύρι" της Μεσαράς, όπως αποκαλούν οι Μεσαρίτες το δρόμο τους. 


Πάντως, κύκλοι γύρω από τον κατασκευαστικό κλάδο επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη υπόθεση θα τραβήξει χρονικά, με αποτέλεσμα να υπάρξει σοβαρός κίνδυνος ακόμη και να παραμείνουν ημιτελή οδικά τμήματα για χρόνια !

πηγή:neakriti.gr