18 Σεπ 2015

Μερικές συμβουλές που μπορεί να σώσουν τη ζωή σου σε περίπτωση απειλής




Μερικές καλές συμβουλές, από την εμπειρία σε θέματα ατομικής ασφάλειας, που ίσως φανούν χρήσιμες κάποια φορά !

Σ' αυτόν λοιπόν τον "περίεργο" κόσμο που ζούμε δεν είναι κακό να είναι κάποιος προσεκτικός και υποψιασμένος.

1. Συμβουλή από το Tae Kwon Do:
Ο αγκώνας είναι το πιο δυνατό σημείο στο σώμα σου. Αν είσαι αρκετά κοντά, χρησιμοποίησέ τον !


2. Αν ένας ληστής σου ζητήσει το πορτοφόλι και/ή την τσάντα, ΜΗΝ ΤΟΥ ΤΟ ΔΩΣΕΙΣ . . ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ !
(Αυτό το έμαθα από ένα τουριστικό οδηγό στη Νέα Ορλεάνη). Πέταξέ το μακρυά από σένα . . . το πιο πιθανό είναι να ενδιαφέρεται περισσότερο για το πορτοφόλι σου ή την τσάντα σου παρά για σένα και θα πάει να το πιάσει.
Να έχεις στην τσάντα σου ενα φακό, πέταξέ τον και φώναξε "Πάρε το κινητό μου ρε!!" και ΤΡΕΞΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ!

3. Αν σε πετάξουν ποτέ στο πορτμπαγκάζ ενός αυτοκινήτου, κλώτσα έξω τα καλύμματα από τα πίσω φώτα και βγάλε το χέρι σου από την τρύπα και κούνα το πολύ. Ο οδηγός δε θα σε δει, αλλά θα σε δουν όλοι οι υπόλοιποι. Αυτό έχει σώσει ζωές.

4. Οι γυναίκες έχουν συνήθεια να μπαίνουν στα αυτοκίνητά τους μετά από ψώνια, φαγητό, δουλειά, κλπ, και απλώς κάθονται (ελέγχοντας κάτι, βγάζοντας το κινητό τους να τηλεφωνήσουν, κάνοντας μια λίστα, διαβάζοντας ένα σημείωμα, ψάχνοντας και μετρώντας τα ρέστα στην τσάντα τους, κλπ) ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ! Το «αρπακτικό» θα σε παρακολουθεί και αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία να κάτσει στη θέση του συνοδηγού, να βγάλει ένα όπλο και να σου πει που να πας. 
ΜΟΛΙΣ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΦΥΓΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ!

5. Αν κάποιος είναι ήδη μέσα στο αυτοκίνητο με ένα ΟΠΛΟ, ΜΗΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΓΕΙΣ . . ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΦΟΡΑ ΖΩΝΗ, ΓΚΑΖΩΣΕ ΤΟ ΦΟΥΛ και ρίχτο πάνω σε οτιδήποτε, διαλύοντας το αυτοκίνητο.
Ο αερόσακος θα σε σώσει. Αν ο άλλος είναι στο πίσω κάθισμα θα πάθει πολύ χειρότερα. Αμέσως μόλις τρακάρει το αυτοκίνητο ελευθερώσου, βγες έξω και ΤΡΕΧΑ . .

6. Μερικές σημειώσεις για το πως να μπεις στο αυτοκίνητό σου σε ένα πάρκινγκ:
Α. Να είσαι σε εγρήγορση, κοίτα τριγύρω σου καλά, κοίτα μέσα στο αυτοκίνητο σου, στο πάτωμα του συνοδηγού και στο πίσω κάθισμα.

Β. Αν έχει παρκάρει δίπλα σου ένα μεγάλο βάν, μπες στο αυτοκίνητο από την πόρτα του συνοδηγού. (Οι περισσότεροι μανιακοί επιτίθενται στα θύματά τους τραβώντας τα μέσα στα βαν τους, ενώ οι γυναίκες προσπαθούν να μπούν στα αυτοκίνητά τους).

Γ. Κοίτα το αυτοκίνητο που είναι παρκαρισμένο  δίπλα σου από την πλευρά του οδηγού, και του συνοδηγού. Αν ένας άντρας κάθεται μόνος στη θέση κοντά στο αυτοκίνητό σου, καλό θα ήταν να γυρίσεις πίσω στο μαγαζί ή στη δουλειά και να πάρεις ένα αστυνομικό ή σεκιουριτά να σε συνοδεύσει στο αυτοκίνητο. ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΑΠΟ ΜΕΤΑΝΟΙΩΜΕΝΟΣ/Η.

Δ. Μόλις μπείς στο αμάξι σου ΠΡΩΤΑ ασφάλισε πόρτες, μετά βάλε ζώνη και φύγε!
Αν το αυτοκίνητο είναι κρύο (χειμώνα), αφού απομακρυνθείς από το επικίνδυνο σημείο ελάτωσε ταχύτητα, κράτα δεξιά λωρίδα και το αμάξι γρήγορα θα έρθει σε κανονική θερμοκρασία για να συνεχίσεις τη διαδρομή σου.

Ε. Αν μόλις μπεις στο αυτοκίνητο σου κάποιος σου κολλήσει χαρτί στο πίσω τζάμι, ΜΗΝ κατέβεις να το ξεκολλήσεις, γιατί θα σου αρπάξουν ότι βρούν μέσα στο αμάξι ή το ίδιο το αμάξι.

7. ΠΑΝΤΑ να παίρνεις το ασανσέρ αντί για τις σκάλες. 
Οι σκάλες είναι επικίνδυνο μέρος για να είσαι μόνος ή μόνη. (Αυτό είναι ιδιαίτερα σοβαρό την ΝΥΧΤΑ!) Αν δεις άγνωστο άτομο μέσα στο ασανσέρ τη νύχτα, ζήτησε συγνώμη και άσε το ασανσέρ να φύγει.

8. Αν το "αρπακτικό" έχει όπλο και χρειαστεί να τρέξεις, ΠΑΝΤΑ ΤΡΕΞΕ ΖΙΓΚ ΖΑΓΚ!
Το "αρπακτικό", θα πετύχει (ένα κινούμενο στόχο) μόνο 4 στις 100 φορές.
Και ακόμα και τότε, είναι πιο πιθανό ότι ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ένα ζωτικό όργανο. ΤΡΕΧΑ, καλύτερα σε ζιγκ ζαγκ!

9. Καθώς οι γυναίκες προσπαθούν πάντα να είναι καλές 
ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗ. 
Μπορεί να οδηγήσει στο βιασμό σας ή στο θάνατό σας. (Ο Ted Bundy, μανιακός δολοφόνος, ήταν ένας εμφανίσιμος, μορφωμένος άντρας, που ΠΑΝΤΑ ποντάριζε στην καλοσύνη των ανυποψίαστων γυναικών. 
Περπατούσε με ένα μπαστούνι, ή κούτσαινε και συχνά ζητούσε «βοήθεια» μέσα στο αυτοκίνητό του, με το οποίο απήγαγε το επόμενο θύμα του). 
ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΔΕΝ σπεύδουμε ΠΟΤΕ να βοηθήσουμε γέρο, γριά ή ανάπηρο αν δεν υπάρχουν περαστικοί γύρω μας. 
Σε περίπτωση που διαπιστωμένα κάποιος μας ακολουθεί και μας πλησιάζει επικίνδυνα την στιγμή που κάνει κίνηση να μας αρπάξει, τότε φωνάζουμε ΦΩΤΙΑΑ ΤΡΕΞΤΕ !!! και ποτέ τη λέξη Βοήθεια.
Να είστε βέβαιοι ότι όλοι θα κινηθούν προς εσάς και αυτός που σας καταδιώκει θα σταματήσει να δει τι συμβαίνει.

10. Ένα ακόμη σημείο για ασφάλεια:
Κάποιος μόλις μου είπε ότι μια φίλη του άκουσε ένα μωρό να κλαίει έξω από την πόρτα της την περασμένη νύχτα και κάλεσε την αστυνομία επειδή ήταν αργά και της φάνηκε περίεργο.
Η αστυνομία της είπε:

«Ότι και να κάνετε, ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ». 
Ο αστυνομικός της είπε, «Έχουμε ήδη μια μονάδα καθ' οδόν, ότι κι αν κάνετε, ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ.
Της είπε ότι πίστευε ότι κάποιος έχει ηχογραφήσει το κλάμα μωρού και το χρησιμοποιεί για να βγάζει γυναίκες από τα σπίτια τους επειδή πιστεύουν ότι κάποιος έχει εγκαταλείψει ένα μωρό.

Τέλος μερικοί διαρρήκτες ρίχνουν νερό κάτω από την εξώπορτα και ανοίγεις να δεις τι έγινε, οπότε μπουκάρουν μέσα. 
Όταν δεις νερό ή υγρό να μπαίνει κάτω από την πόρτα σου, ρίξε μια πετσέτα στο πάτωμα και πίεσε την με δύναμη στην πόρτα. Και εύφλεκτο υλικό να έχουν ρίξει ΔΕΝ ανάβει προς τα μέσα (δεν κινδυνεύεις), αντίθετα θα κάψει τα δάκτυλά του αυτός που θα τ' ανάψει . . .