25 Ιουλ 2015

Ακόμα παίρνουν 15 μισθούς από 7.000 το μήνα και ... επίδομα κυλικείου!




ΠΟΥ ΠΑ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ . . ΘΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ !


"Κρυμμένοι στη γωνία" τα τσεπώνουν ακόμα . . 

Κακουργηματική δίωξη άσκησε η Εισαγγελέας Διαφθοράς κατά της ηγεσίας και στελεχών του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, καθώς ο φορέας, που ανήκει στο υπουργείο Ανάπτυξης, δεν εφάρμοσε τις περικοπές σε μισθούς και επιδόματα.

Τα "παιδιά" λοιπόν του υπουργείου αποφάσισαν ότι οι μειώσεις

μισθών και η κατάργηση των προκλητικών επιδομάτων δεν τους αφορούσε και συνέχιζουν να απολαμβάνουν τους παχυλούς μισθούς τους και επιδόματα όπως το επίδομα κυλικείου!

Η δίωξη ασκήθηκε μετά την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τον εισαγγελέα, για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία κατά του Δημοσίου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και στρέφεται κατά του προέδρου, των μελών του ΔΣ και τους γενικούς Διευθυντές του ΟΒΙ.

Σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε, από την εισαγγελική έρευνα φαίνεται να προέκυψε πως είτε δεν εφαρμόστηκαν καθόλου, ή δεν εφαρμόστηκαν ορθά, οι περικοπές που ορίζονταν στους μνημονιακούς νόμους του 2010 και του 2012, με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημία ύψους περίπου 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Για την υπόθεση είχε συνταχθεί απόρρητη έκθεση, σύμφωνα με την οποία εκτός από 15 μισθούς, οι εργαζόμενοι στον ΟΒΙ έπαιρναν και σειρά επιδομάτων, μεταξύ αυτών ακόμη και επίδομα κυλικείου. 

Μάλιστα,αναφέρεται πως οι 97 υπάλληλοι του Οργανισμού έχουν μισθούς που ξεπερνούν ακόμη και τις 7.000 ευρώ το μήνα !

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας είναι φορέας που έχει την (πολύ επικίνδυνη) αρμοδιότητα να κατοχυρώνει και εκδίδει άδειες ευρεσιτεχνίας και βιομηχανικά σχέδια!



πηγή: imerisia.gr