27 Φεβ 2015

Τους κόβει τα βασιλικά προνόμια και Αντιδρούν οι "Βαστιλιέροι"




"ΛΙΠΟΘΥΜΙΕΣ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΠΡΙΓΚΗΠΕΣ" ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

ΣΤΗΝ "ΠΥΡΑ" ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ  "ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ"  ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΟΙ "ΜΟΝΑΡΧΕΣ" ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ (ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ) ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ

Τη διαφωνία τους στην κατάργηση του προνομίου παροχής βουλευτικού αυτοκινήτου εξέφρασαν πολλοί βουλευτές όταν

η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, τους ανακοίνωσε ότι προχωρά στην υλοποίηση της απόφασης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να πουληθούν τα βουλευτικά αυτοκίνητα.

Η πρόεδρος τους εξήγησε ότι η διαδικασία χρονομίσθωσης (leasing) είναι κοστοβόρα και αγγίζει τα 9.000 ευρώ τον χρόνο για κάθε βουλευτικό όχημα.

Μετά τις ενστάσεις κυρίως από βουλευτές επαρχίας και όσους δεν διαθέτουν αυτοκίνητο η κυρία Κωνσταντοπούλου δεσμεύθηκε να εξετάζει το ενδεχόμενο κλήρωσης ορισμένων αυτοκινήτων ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των βουλευτών.

Γκρίνια υπήρξε και από μερίδα βουλευτών που διαφώνησαν με την απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση να μειώσει τη φρουρά στους βουλευτές διαθέτοντας πλέον έναν αντί για δύο αστυνομικούς - συνοδούς ανά βουλευτή.


Από την άλλη, ο Κατρούγκαλος  διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει ούτε εντολή για την αγορά, ούτε τιμολόγια ούτε καμιά απόδειξη για την παραλαβή των πανάκριβων υπερπολυτελών και θωρακισμένων οχημάτων (BMW). 
Κατά τον υπουργό οι BMW είναι για το κράτος . . . αόρατες, δεν υπάρχουν καταχωρημένες πουθενά !

Σύμφωνα τώρα με πληροφορίες, η βουλή θα φροντίσει να έχει προμηθευτεί φορητές συσκευές καρδιακής ανάνηψης (ηλεκτροσόκ), πριν η Κωνσταντοπούλου ανακοινώσει την μείωση του μισθού του βουλευτή στα 1.500 Ευρώ !