12 Ιουλ 2014

. . . ελάτε κόσμε, δεν είναι βόας δεν είναι κροταλίας . . .





ΕΙΝΑΙ Ο ΣΗΦΗΣ Ο ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΑΚΗΣ !

Μέγα σουξέ ο Σήφης ή Μανωλιός όπως τον έχουν ονομάσει, τι facebook έχει τι θέμα στα διεθνή ΜΜΕ είναι . . έτσι μ αυτά κ με τούτα και «σύρε ξέσυρε» έμαθε ο πάσα είς που βρίσκεται το φράγμα ποταμών

Στην περιοχή του Ρεθύμνου που εντοπίστηκε ο νεαρός κροκόδειλος γίνεται τις τελευταίες μέρες . . . το έλα να δεις !

Καρέ καρέ οι εμφανίσεις 
του κροκόδειλου μέσα στο νερό

Με
 εναν από τους αγαπημένους… μεζέδες των κροκόδειλων ποντάρουν οι επικεφαλής της επιχείρησης για την… σύλληψη του «Σήφη», καθώς το δόλωμα για τον δελεασμό του δημοφιλούς ερπετού είναι… κοτόπουλο!



Μέχρι στιγμής έχει τοποθετηθεί μία παγίδα, ενώ ενδεχομένως να τοποθετηθεί και δεύτερη. 
Επισημαίνεται πως οι κινήσεις του κροκόδειλου παρακολουθούνται από τις ειδικές κάμερες τις οποίες έχουν τοποθετήσει οι ειδικοί σε διάφορα σημεία του φράγματος.

Το επιστημονικό προσωπικό που βρίσκεται στο Φράγμα των Ποταμών συνιστά… υπομονή για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης, καθώς, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, δεν είναι ότι πιο εύκολο να συλλάβεις ζωντανό έναν κροκόδειλο, ειδικά όταν αυτός αγγίζει τα 2 μέτρα.

Στην περιοχή του Ρεθύμνου φυσικά, στη διάρκεια της πρώτης μέρας της επιχείρησης συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος, περιμένοντας με αγωνία την σύλληψη του «Σήφη»! 
Το θέμα του κροκόδειλου και η παρουσία του στην περιοχή, έχει εγείρει το ενδιαφέρον πολλών, που θέλουν να δουν από κοντά το άγριο ζώο