5 Σεπ 2013

Εξαγωγέας πολυτελών αυτοκινήτων η χώρα μας ! !


Αεροπορικώς στην Άπω Ανατολή στέλνουν τις Ferrari και τις Lamborghini οι Έλληνες νεόπτωχοι..!

Όσοι κατέχουν ΙΧ αυτοκίνητα πάνω από 3.000 κυβικά και μέχρι 4.700 κ.εκ. θα πληρώσουν «χαράτσι» από 2.346 έως 5.140 ευρώ!

Κάποτε, όχι πολλά χρόνια πριν, η απόκτηση ενός supercar αποτελούσε και το απόλυτο status του Έλληνα νεόπλουτου. 
Σήμερα, υπό το βάρος της κρίσης, τα supercars τείνουν να εξαφανιστούν απ' τους ελληνικούς δρόμους. Οι πωλήσεις των αντιπροσωπειών είναι σχεδόν μηδενικές ενώ και οι περισσότεροι ιδιοκτήτες τέτοιων αυτοκινήτων τα πωλούν -και με σημαντικές εκπτώσεις- στο εξωτερικό, αφού πλέον δεν μπορούν να τα συντηρήσουν, ούτε να ανταποκριθούν στην αυξημένη φορολογία.

Το 2010 εγκατέλειψαν την Ελλάδα με προορισμό το εξωτερικό 3.035 επιβατικά μοντέλα, δύο χρόνια αργότερα οι εξαγωγές αυτοκινήτων έφθασαν τα 22.053 οχήματα!

Για τους ιδιοκτήτες των supercars μία διέξοδος να μεταπωλήσουν το όχημα τους, όπως φαίνεται είναι οι χώρες της Άπω Ανατολής, όπου υπάρχει μεγάλη ζήτηση.

Μάλιστα όπως επισημάνθηκε χθες σε εκδήλωση της Emirates Airlines, με τα αεροπλάνα της εταιρείας έχουν πετάξει τα τελευταία δύο χρόνια περίπου είκοσι αυτοκίνητα μεγάλης αξίας, προκειμένου να συναντήσουν τους νέους αγοραστές τους στο Ντουμπάι, στη Σιγκαπούρη και στο Τόκιο...

Τα υπερπολυτελή οχήματα ταξιδεύουν στο χώρο των αποσκευών των Boeing 777-300 της εταιρείας. Κάθε αυτοκίνητο καταλαμβάνει χώρο δύο αεροπορικών κοντέινερ, ενώ το κόστος της μεταφοράς αγγίζει περίπου τα 10.000 ευρώ.

Η μεταπώληση γίνεται είτε απευθείας σε ιδιώτες, είτε σε εταιρείες - τοπικές αντιπροσωπείες σε ασιατικές χώρες που θα αναλάβουν και την οργάνωση της μεταφοράς.