3 Μαΐ 2012

Συνταξιούχος: Με τα δικά μου τα λεφτά ρε π. . τη έκανες τον πολιτικό τόσα χρόνια !




. . . με την εξαθλίωση της νέας γενιάς και με τη υπερχρέωση των επόμενων 
Αυτή ήταν η ουσία και το αποτέλεσμα του πολιτικού συστήματος διακυβέρνησης της χώρας τα τελευταία 30 χρόνια, ένα σύστημα  αμφιλεγόμενης δημοκρατίας με χαρακτηριστικά πελατειακής κομματοκρατείας. Νέα δεδομένα νέοι ορισμοί !
Τα σύγχρονα πολιτικά μυαλά της Ελλάδας αποδείχθηκαν τελικά απατεώνες. 
Οργάνωσαν μια οικονομική φούσκα με δανεικά με εξυπηρετήσεις ημετέρων με δημιουργία εικονικών και παράνομων εισοδημάτων σε οπαδούς τους, τα οποία απέφεραν εύκολη ψηφοθηρία, με τελικό σκοπό τη διατήρηση τους στην εξουσία.

Οργάνωσαν μια εξαιρετικά σχεδιασμένη και προσεχτικά κεκαλυμμένη διάσπαση της Ελληνικής κοινωνίας σε χρωματικές παρατάξεις με κόκκινους, μπλε και πράσινους "κόκκους" και για σχεδόν 30 ολόκληρα χρόνια κατέστρεφαν συστηματικά το μέλλον αυτής της χώρας.


Κύριο χαρακτηριστικό του συστήματος το θράσος της υπέρμετρης ανευθυνότητας στις υπουργικές και ανώτατες διοικητικές θέσεις κρατικών φορέων. Θράσος που θρεφόταν από τη μελετημένη και θεσμοθετημένη ανευθυνότητα λόγω της ατιμωρησίας τους, συμφωνημένη από το κοινοβούλιο τους. Με απλά λόγια τους πληρώναμε τόσα χρόνια για να φυλάνε τον "πισινό" τους και όχι να σχεδιάζουν, ως όφειλαν, για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.
Να λοιπόν γιατί σε κάθε αλλαγή υπουργού άλλαζαν τα πάντα στο "παλάτι του" μέχρι και οι κουρτίνες! Έτσι αντί να νοιώθει ότι η καρέκλα που καθόταν είχε "κάρβουνα" και ότι έπρεπε να ιδρώσει για το ευρωπαϊκό μέλλον του τόπου, το μόνο μέλημά του ήταν να τσεκάρει πόσο μαλακή ήταν η πολυθρόνα του.