29 Νοε 2011

Σάλος από καταγγελίες για καταθέσεις βουλευτών στην Ελβετία


«Φωτιά» στη Βουλή από δηλώσεις για καταθέσεις βουλευτών στην Ελβετία
Μάλλον με αυτό τον τρόπο τελικά πρέπει να λειτουργεί η δημοκρατία σ' αυτό τον τόπο. Με την απειλή και τη διαπόμπευση. Ευτυχώς λοιπόν που υπάρχουν και ξένοι σοβαροί πολιτικοί, όπως ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής του ελβετικού κοινοβουλίου Ιωσήφ Ζησιάδης, ο οποίος κάνει το αυτονόητο, καταγγέλλει ουσιαστικά το¨βιασμό¨του ελληνικού λαού δημοσίως και ευθαρσώς.

Ο κ. Ζησιάδης προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν απάντησαν στην πρόταση που έκανε η Ελβετία το 2005 για φορολογική συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες είπε: «Το εξηγώ αυτό γιατί οι πιο πολλοί βουλευτές, δεξιοί, του ΠαΣοΚ, έχουν πάρα πολλά χρήματα εδώ στην Ελβετία και νομίζω τα συμφέροντα δεν είναι να δηλωθούν και να είναι ανοιχτοί λογαριασμοί όπως εμείς θέλουμε να είναι με όλες τις χώρες του κόσμου». .

Η δήλωση αυτή έγινε ύστερα από την απάντηση που έδωσε η Ελβετίδα υπουργός Οικονομικών σε ερώτησή του και υποστήριξε ότι έγινε πρόταση στην Ελλάδα για φορολογική συμφωνία, πρόταση που έμεινε αναπάντητη.

Όμως να είστε σίγουροι, κάποια στιγμή θα δοθεί η λίστα με τα ονόματα και θ' ανοίξουν και οι λογαριασμοί, τότε όταν θα έχουν αποσύρει όσα ποσά δεν μπορούν να δικαιολογήσουν, αυτά που προέρχονται από την καταλήστευση του λαού.