25 Φεβ 2022

Η κατάσταση στην Ουκρανία σήμερα


Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ D+1 ΗΜΕΡΑΣ (ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ)

Με το ανοιχτό χρώμα οι ρωσικές εισχωρήσεις και θύλακες.

Η κατάσταση στην Κριμαία φαίνεται να εξελίσσεται ευνοϊκά για τις ρωσικές δυνάμεις χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση, ενώ στα ανατολικά, στην περιοχή του Ντομπάς και στο Χάρκοβο αντιμετωπίζουν πολύ ισχυρή αντίσταση, καθώς και στο μέτωπο ανατολικά Μαριούπολης.

Στο βόρειο μέτωπο η ανάπτυξη των δυνάμεων φαίνεται να είναι δυσχερής λόγω των εκτεταμένων εδαφών με έλη.

Μερικά ΜΜΕ αναφέρουν περίεργες πληροφορίες για κατάλληψη έως και του 45% των Ουκρανικών εδαφών που φαίνεται να είναι ψευδές.

Όσον αφορά για την κατάσταση της ουκρανικής αεράμυνας δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία περί εξουδετέρωσης διότι φαίνεται να αντιμετωπίζει με επιτυχία αναχαίτηση πυραυλικών επιθέσεων.

Εκτίμηση μέλους της συντακτικής ομάδας του phestos, που δημοσιοποιήθηκε στις 21 Φεβ λίγο πρίν τις μία το μεσημέρι σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, δηλαδή τρείς μέρες πρίν την έναρξη του πολέμου και ενώ γωπολιτικοί και στρατηγικοί αναλυτές δήλωναν με βεβαιότητα σε ΜΜΕ σίγουροι ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα το σοβαρό, ανέφερε ότι : 

«Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι πολύ επικίνδυνη. Η Ρωσία έχει αναπτύξει το 75% των δυνάμεων της στην περιοχή και δεν φαίνεται να φεύγει χωρίς ένα οριστικό αποτέλεσμα υπέρ των συμφερόντων της.

Βλέπω αναλυτές στην τιβι, οι οποίοι δεν ήταν και τα καλύτερα μυαλά απλά τους βγήκε το γυαλί, να δηλώνουν βέβαιοι ότι δεν θα γίνει κάτι σοβαρό.
Ο μεγάλος κίνδυνος είναι οι ουκρανοί αυτονομιστές οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν αιτία αποσταθεροποίησης και κλιμάκωσης, με τις 2 πλευρές να υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να τους ελέγξουν αλλά θα πρέπει να επέμβουν για να δώσουν λύση!»

Χάρτης με πληροφορίες από Ισπανικές πηγές
που συμφωνούν με τον αρχικό χάρτη τακτικής κατάστασης