18 Αυγ 2018

Σε μια εποχή που όλοι χρωστάνε κάποιοι θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί




Πιστεύουμε να μην αμφιβάλει κανένας ότι βρισκόμαστε σε μια μακρά περίοδο σοβαρής οικονομικής κρίσης.

Τα οικονομικά και όχι μόνο αποτελέσματα αυτής της κρίσης έχουν ακουμπήσει τον κάθε πολίτη, απ' αυτούς που τουλάχιστον εργαζόταν νόμιμα και δεν ανήκαν στην παρέα του «όλοι μαζί τα φάγαμε» . .


Λογικό είναι λοιπόν να έχουν ακουμπήσει και τον κάθε παραγωγό αγροτικών προϊόντων της περιοχής μας.

Είναι άλλωστε γνωστό από τις δημοσιεύσεις στον τύπο ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των φορολογούμενων πολιτών χρωστά στην εφορία και έχει ρυθμισμένα χρέη !

Ανακοινώσεις του τύπου "ή πληρώνεις ή σε τελειώνουμε" νομίζουμε ότι στην παρούσα περίοδο δεν ακουμπούν καν την κοινή λογική.

Θεωρούμε ότι οι οργανισμοί που έχουν συσταθεί για να εξυπηρετούν τον πολίτη θα πρέπει τουλάχιστον γι' αυτό το διάστημα να βρουν μια άλλη μέθοδο, που σίγουρα θα προβλέπει κόπο και "ταλαιπωρία" από μέρους τους, για να εισπράξουν τμηματικά και εξατομικευμένα αλλά κυρίως με αμβλυντικές κινήσεις και όχι με αιχμηρές τα όποια χρέη του κόσμου.

Επίσης απ' όσο γνωρίζουμε καλλιέργεια και ειδικά εντατικού παραγωγικού χαρακτήρα ΔΕΝ γίνεται με δελτίο νερού στην άρδευση !
Η λογική αποφασίζω και διατάζω τόσα κυβικά το στρέμμα καλύπτει ΜΟΝΟ την αδιαφορία τόσων χρόνων από του ίδιους υπευθύνους που έπρεπε να είχαν προνοήσει για εγγειοβελτιωτικά έργα ΕΓΚΑΙΡΑ !
Ειδικά σε μια αγροτοπαραγωγική περιοχή όπως η Μεσαρά που είναι γνωστή για την ποσότητα παραγωγής της αλλά και για τα προϊόντα της.

Κάτσετε λοιπόν οι υπεύθυνοι και "στύψτε" το μυαλό σας και βρείτε λύσεις εφικτές πριν δημιουργήσετε δυσκολότερες καταστάσεις εις βάρος σας . . .

Άλλωστε μια βασική αρχή διοίκησης υποστηρίζει ότι όταν το πρόβλημα είναι εκτεταμένο ευθύνεται κυρίως η διοίκηση που αδράνησε και άφησε να πάρει έκταση το γεγονός και δεν νομιμοποιείται σε εκτεταμένα κατασταλτικά μέτρα για να το διορθώσει !!!!