14 Αυγ 2018

Ο ισόβιος διευθυντής του μουσείου Βώρων που αποδέχεται ακόμα το νόμο Μεταξά




ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΒΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΙΔΡΥΤΙΚΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ 

ΤΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΠΟΙΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 1939 ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ

ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΕΒΑΙΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΕΛΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΈΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ

Αυτό όμως π
ου δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο και χωρίς κριτική, πέραν της διαχείρισης των οικονομικών του ιδρύματος, είναι το να διατηρείς έναν τίτλο ισόβια, λόγω αρχομανίας και κυρίως να τον χρησιμοποιείς ως "εφαλτήριο" για να περνάς έντεχνα τα μηνύματα σου και τις προσωπικές σου απόψεις περί κοινωνικής αξιοκρατίας, έστω και σε τοπικό επίπεδο, "πλάθοντας" ουσιαστικά αργά αλλά σταθερά την τοπική ιστορία. Κοινωνική και . . οικονομική !

Αυτό είναι το σημείο που ίσως κάποιοι ακόλουθοι είτε δεν μπορούν να αντιληφθούν είτε το αποδέχονται εκ του πονηρού για να έχουν ρόλο !

Και εδώ προχωρούμε να δικαιολογήσουμε τον τίτλο του άρθρου:

Βλέπουμε λοιπόν έναν υπέργηρο, που μετά βίας μπορεί να οδηγεί, ο οποίος αρνείται να εφαρμόσει ακόμα και αυτόν τον κώδικα οδικής συμπεριφοράς, οδηγώντας ακόμα το όχημα του αδιαφορώντας για το αν θέτει σε κίνδυνο συμπολίτες του. 
Το όνομά του, εκτός από το ΦΕΚ που βασίζεται στο Μεταξικό νόμο και αφορά το μουσείο, το βρίσκουμε και σε κάποια τοπικά δημοσιεύματα ως δ/ντη του μουσείου και είναι ο Χρ. Βαλλιάνος.
Το ίδιο όνομα το εντοπίζουμε επίσης σε επίσημο έγγραφο της Οικονομικής Επιθεώρησης Κρήτης, σε ένα και μοναδικό έλεγχο αρμόδιου οικονομικού επιθεωρητή στο μουσείο, για τον οποίο ζητά παρακράτηση φόρου εισοδήματος που είχε λάβει από το ίδρυμα (και μάλλον είχε ξεχάσει να δηλώσει - φοροδιαφυγή δηλαδή) !

Η συντακτική ομάδα του phestos, όσο κι αν έψαξε με τις δυνατότητες που έχει, δεν εντόπισε κάποιο σοβαρό βιογραφικό για το συγκεκριμένο άτομο.