3 Οκτ 2016

Η νευροπροστατευτική δράση του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου !




Η κρητική διατροφή είναι γνωστή για την ποικιλία των οφελημάτων στην υγεία

Πολλά από αυτά τα οφέλη αποδίδονται στην άφθονη κατανάλωση Έξτρα Παρθένου Ελαιόλαδου (EVOO).


Αρκετές έρευνες έχουν αποδείξει την θετική επίδραση του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου στην μείωση του οξειδωτικού στρες του οργανισμού, το οποίο και αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα στην παθογένεση της νόσου του Alzheimer και άλλων νευροεκφυλιστικών παθήσεων.



Το οξειδωτικό στρες, μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στο DNA, στα λιπίδια και στις κυτταρικές πρωτεΐνες, ενώ οι νευρώνες είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στις επιθέσεις των ελεύθερων ριζών, που προκύπτουν ως συνέπεια του οξειδωτικού στρες.

Παρά το γεγονός ότι οι δυτικές χώρες έχουν υψηλό προσδόκιμο ζωής, οι νευρολογικές παθήσεις όπως η νόσος Αλτσχάιμερ είναι σε άνοδο, με αποτέλεσμα να μειώνουν σημαντικά την ποιότητα της ζωής

Το Αλτσχάιμερ χαρακτηρίζεται από συγκεντρώσεις Β-αμυλοειδούς (ΑΒ) πεπτιδικών πλακών στον εγκέφαλο, οι οποίες δημιουργούνται από το οξειδωτικό στρες.

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση του οξειδωτικού στρες και στον εφοδιασμό του οργανισμού με ισχυρές ενώσεις που μπορούν να μετριάσουν τις συνέπειες των ελεύθερων ριζών.

Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο είναι ένας μοναδικός παράγοντας που καταπολεμά τις συνθήκες που δημιουργούν το οξειδωτικό στρες, καθώς επίσης την αθηροσκλήρυνση, τις καρδιαγγειακές νόσους, και τον καρκίνο.


Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα αυτά οφείλονται στις βιολογικά ενεργές φαινολικές ενώσεις που βρίσκονται στο EVOO, μερικές από τις οποίες είναι η καμπεστερόλη (χαρακτηριστικό στοιχείο του εξαιρετικού ελαιολάδου που παράγεται στη Μεσαρά της Κρήτης), η τυροσόλη, η υδροξυτυροσόλη, η ελαιοκανθάλη, η ελευρωπαΐνη και το ελαϊκό οξύ.



πηγή:oliveoiltime.com