19 Μαρ 2016

Υβριδικός μεταναστευτικός "πόλεμος" εναντίον ΕΕ και Ελλάδας;




ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΤΑΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΑΙΡΟΤΑΝ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ «ΥΒΡΙΔΙΚΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ», ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Αυτή τη στιγμή δείχνει να βρισκόμαστε σε μια περίοδο τύπου «εκεχειρίας» και διαπραγματεύσεων, αλλά με την Τουρκία να έχει επιτύχει ουσιαστικά τον πρώτο της αντικειμενικό σκοπό και τη χώρα μας να διαπραγματεύεται με όρους υποτέλειας.

Θα τολμήσουμε και μια πρόβλεψη, οι συμφωνίες σε τέτοιες περιπτώσεις σπάνια εφαρμόζονται, αφού συνήθως αποσκοπούν στο κέρδος χρόνου προς παγίωση τετελεσμένων.

Εκτιμούμε ότι λίγοι κυβερνητικοί "εγκέφαλοι" δείχνουν να έχουν καταλάβει τι ακριβώς εξελίσσεται κάτω από τα πόδια τους και απλώς προσπαθούν να διαχειριστούν την κατάσταση ακολουθώντας τις εξελίξεις και "σέρνοντας" μαζί τους την τύχη του ελληνικού λαού.

Η πρώτη αυτή φάση του μεταναστευτικού ρεύματος, πέτυχε όπως όλα δείχνουν να αιφνιδιάσει την ΕΕ και να πιάσει στον ύπνο τη χώρα μας. 
Ο αιφνιδιασμός ήταν τέτοιου μεγέθους, που η Ελλάδα δεν είχε καν τη δυνατότητα αντίδρασης και οι λοιπές χώρες της ΕΕ αποφάσισαν να κλείσουν εσπευσμένα και όπως-όπως τα σύνορα τους, αποκλείοντας ουσιαστικά (αλλά και πρακτικά με συρματοπλέγματα) ένα κομμάτι της εκτός της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Δυστυχώς διαφαίνονται καθαρά πλέον τα αποτελέσματα της διαχρονικής έλλειψης στρατηγικών στόχων που θα εξυπηρετούσαν το συμφέρον του λαού μας, αλλά και της χρόνιας κυβερνητικής διαχείρισης προς ίδιον όφελος.

Η ελληνική κατάσταση είναι σε τέτοια άσχετη "αφασία", σαν να ακούς μια κατά τα άλλα καλή ηθοποιό (και πολιτευόμενη Α. Β.), να αναπτύσσει σε τηλεοπτικό πάνελ κρατικού καναλιού γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές απόψεις και όλοι να ακούν με περισσή σοβαρότητα !

Ε κάπου έχουμε χάσει πια το μέτρο σαν λαός . . εδώ και καιρό . . 


Στη μιλιταριστική τώρα θεωρία, οι μορφές του υβριδικού πολέμου δεν είναι κάτι το καινούργιο. 
Ο μεγάλος Κινέζος θεωρητικός Sun Tzu, συμβούλευε πάντα να επιδιώκεται ο πόλεμος που δεν θα χρειαστεί καν να κηρυχτεί επίσημα: αυτός που κερδίζεται χωρίς μάχη.

Αρκεί ένα κέντρο που να συντονίζει μέτρα οικονομικής, πολιτικής, κρατικής προπαγάνδας, πράξεων δολιοφθοράς και πολέμου στον κυβερνοχώρο, σε μία μη γραμμική διαδικασία, έτσι ώστε ουδέποτε να μπορεί να αποδειχθεί η πατρότητά τους.


Ο νομικά ακήρυχτος "πόλεμος", ασύμμετρος ή μη, ο οποίος όμως δεν είναι λιγότερο πραγματικός, αποκαλείται υβριδικός.

Επίσης καλό είναι να ληφθεί υπόψη, 
ότι η υποχωρητική τακτική Chamberlain έχει αποδειχτεί ήδη από την έναρξη του Β' παγκοσμίου πολέμου, ότι δεν φέρνει τα αναμενόμενα αποτελέσματα απέναντι σε ακραίου τύπου κυβερνήσεις, εθνικιστικού ή θρησκευτικού φανατισμού.


Μ.Π.