8 Φεβ 2016

Ευθύνη θα έχουν και Διοικητές αστυνομικών μονάδων (;)




“ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ”

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑ

ΟΤΑΝ
 ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΣΟΥ ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΣ !

Ίσως Παύουν να ισχύουν πλέον οι κανονισμοί και η κάλυψη που σου προσφέρει η δικαιολογία του «εκτελώ εντολές» . . . αναλαμβάνεις τις ΕΥΘΥΝΕΣ των αποφάσεων και των εντολών ΣΟΥ !

Γίνεσαι συνένοχος στην καταπίεση ενός ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΥ λαού, που προέρχεται από την "άτυπη" πλέον κατάργηση των Συνταγματικών και θεμελιωδών δικαιωμάτων του στην ευημερία και τη δικαιοσύνη.

Γίνεσαι συνένοχος ενός ξεπουλημένου και φαύλου συστήματος πολιτικάντηδων που αγωνίζεται να διασωθεί από τις ευθύνες του και στηρίζεις τη διατήρηση συμφερόντων νταβατζήδων και εκμεταλλευτών της χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας.

Ακολουθεί η πρωτοφανής σχετική ανακοίνωση των συνδικαλιστικών οργάνων της αστυνομίας (ΠΟΑΣΥ και ΠΟΞΙΑ):

«Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε άναυδοι να επαναλαμβάνεται στην Κω το θέατρο του παραλόγου με αφορμή την κατασκευή hot spots, παρά τις αντιδράσεις που σημειώνονται καθημερινά και την επικινδυνότητα που ελλοχεύει η ανεξέλεγκτη κλιμάκωση της έντασης για αστυνομικούς και πολίτες. 

Φαίνεται ότι το πάθημα της Κερατέας με την εμπόλεμη κατάσταση, τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων, τους τραυματισμούς και την έκθεση σε κίνδυνο επί μήνες μιας ολόκληρης περιοχής, δεν έγινε μάθημα.

Καταγγέλλουμε την προχειρότητα με την οποία διατάσσεται η μετακίνηση διμοιριών για την επιβολή μιας κυβερνητικής απόφασης, παραβιάζοντας κατάφορα όχι μόνο τους υπηρεσιακούς κανονισμούς αλλά και τις αρχές της δημοκρατίας μας

Αντί δημοκρατικού διαλόγου χρησιμοποιείται για άλλη μια φορά η Ελληνική Αστυνομία ως κατασταλτική δύναμη χάριν των αδιεξόδων και των σκοπιμοτήτων της κυβερνητικής πολιτικής στη χώρα μας.

Οι συνάδελφοι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στη νησί, χωρίς πλήρη ατομικό εξοπλισμό και δίχως να έχει διασφαλιστεί η προβλεπόμενη διοικητική μέριμνα για την πολυήμερη μετακίνησή τους αυτή.
Ο εργασιακός μεσαίωνας που τείνει να επικρατήσει στις μετακινήσεις των διμοιριών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής ουδόλως συγκινεί ηγεσία και κυβέρνηση, που φέρουν στο ακέραιο την ευθύνη των επιλογών τους.

Προειδοποιούμε κάθε υπεύθυνο ότι σε περίπτωση σοβαρών τραυματισμών συναδέλφων μας θα υπάρξει εκ μέρους μας αναζήτηση και καταλογισμός ευθυνών.

Ο Έλληνας αστυνομικός δεν είναι ούτε εξιλαστήριο θύμα ούτε σάκος του μποξ. 
Είναι και δικαιούται να είναι δημόσιος λειτουργός που χαίρει σεβασμού και εκτίμησης των πολιτών
Αυτόν τον ρόλο καλούμε την κυβέρνηση όχι απλώς να τον διαφυλάξει αλλά και να τον προαγάγει όπως αρέσκεται να επαναλαμβάνει αντί να τον υπονομεύει θέτοντας διαρκώς σε κίνδυνο τις ζωές των συναδέλφων μας.

Τέλος,  καλούμε όλους να αντιληφθούν ότι ο ρόλος της αστυνομίας δεν είναι να αντιπαρατίθεται με την κοινωνία ούτε με κανέναν διαμαρτυρόμενο συμπολίτη μας».