15 Οκτ 2015

Η Λεηλασία και η Διαφθορά είναι Παντού




Συνταξιούχος στο ΤΑΠΙΛΤΑΤ με εισφορές 66,02 ευρώ έχει λάβει 172.499 ευρώ

Το ΤΑΠΙΛΤΑΤ, είναι ένα «κλειστό ταμείο» ιδιωτικού δικαίου, που ασφαλίζονται εργαζόμενοι που προέρχονται από την πρώην Τράπεζα Εργασίας, την πρώην Τράπεζα Κρήτης, την πρώην Ιωνική, την πρώην Μακεδονίας - Θράκης, την πρώην ΕΤΒΑ και από την Εθνοκάρτα.

Από το 2005 δεν δέχεται νέους ασφαλισμένους και συνταξιοδοτεί τους «παλαιούς» με υπέρογκα ποσά που δεν αντιστοιχούν στις πραγματικά χαμηλές εισφορές που έχουν πληρώσει.

Ο 
σύλλογος προσωπικού της Alpha Bank έχει κινήσει τις διαδικασίες ομαδικής αποχώρησης (εργαζομένων και νέων συνταξιούχων) από την «πυραμίδα» του ΤΑΠΙΛΤΑΤ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ανακοίνωσή τους, διεκδικώντας την επιστροφή των εισφορών τους.

Εκτιμάται ότι εντός της επόμενης τριετίας η σχέση εργαζομένων-συνταξιούχων  θα επιδεινωθεί, με μόλις 2.900 ασφαλισμένους να «πληρώνουν» για 7.050 συνταξιούχους.

Υποστηρίζουν δε, ότι η απόφασή τους αυτή ήταν μονόδρομος για να σταματήσει η λεηλασία των χρημάτων τους από μια ομάδα παλαιών συνταξιούχων και συνδικαλιστών που μέσα από την τροποποίηση του καταστατικού του Ταμείου, αλλά και σειρά δικαστικών αποφάσεων, οδήγησαν το ΤΑΠΙΛΤΑΤ σε αναλογιστικό έλλειμμα που ξεπερνάει τα 800 εκατ. ευρώ.