21 Αυγ 2015

Τα Σκόπια κατηγορούν την Ελληνική κυβέρνηση




ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΘΟΡΙΟ ΜΕ ΒΙΑΙΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΓΚΩΛΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ


Σύμφωνα με δημοσιεύματα σκοπιανών μέσων ενημέρωσης, η κυβέρνηση της χώρας κατηγορεί την Ελλάδα ότι ενώ πήρε από την ευρωπαϊκή ένωση βοήθεια 45 εκατομμυρίων ευρώ για να αντιμετωπίσει το θέμα των προσφύγων, η ίδια δημιουργεί μια "χωματερή" λαθρομεταναστών στα σύνορα με τα Σκόπια, μεταφέροντας στην ουσία το πρόβλημα.

 Η εφημερίδα «ΜΙΝΑ» αναφέρει ότι η τακτική αυτή σταματά άμεσα με την επέμβαση του σκοπιανών στρατιωτικών μονάδων (άγνωστο πόσων κατά την ίδια πηγή), οι οποίες έκλεισαν όλες τις παράνομες εισόδους μεταναστών.

Σύμφωνα τώρα με τα παραπάνω, παρατηρείται μια τάση για κλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή της Γευγελής, αφού οι πρόσφυγες αντιμετωπίστηκαν και απωθήθηκαν με ιδιαίτερη βία από τις σκοπιανές δυνάμεις (πράγμα που δεν αναφέρει κανένα μέσω ενημέρωσης της χώρας).
Η αντιμετώπιση αυτή είχε (μέχρι στιγμής) σοβαρούς τραυματισμούς προσφύγων οι οποίοι μεταφέρθηκαν για περίθαλψη στο νοσοκομείο του Κιλκίς.

Εκτιμάται ότι ο χειρισμός του θέματος από πλευράς των Σκοπίων έχει βαθύτερα αίτια. 
Κατ αρχήν αποσκοπεί στην αναστολή, με τη βία, της επιθυμίας των ίδιων των μεταναστών να κινηθούν προς χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, κλείνοντας τη μόνη οδική κατεύθυνση προς τις χώρες της επιλογής τους.
Ως επακόλουθο έχει την δημιουργία ενός μόνιμου πλέον και σοβαρού προβλήματος αντιμετώπισης του υπερβολικά μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών στην χώρα μας.








πηγή:macedonianonline