10 Αυγ 2015

Η βίαιη αναδιαμόρφωση των κοινωνικών τάξεων στην Ελλάδα




Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Το 10% των Ελλήνων κατέχει το 87% του πλούτου και το 90% των Ελλήνων κατέχει μόνο το 13% του πλούτου της χώρας (Ενώ το 1% των Ελλήνων κατέχει το 56,1% του πλούτου)

Αυτές βασικά είναι οι κοινωνικές τάξεις στην Ελλάδα, με βάση
τον πλούτο που κατέχουν και φυσικά την αντίστοιχη πραγματική εξουσία που διαθέτουν, πέρα από κάθε συνταγματικό φερετζέ δημοκρατίας που κάνει τους αφελείς να πιστεύουν ότι υπάρχει δημοκρατία στην Ελλάδα.

Η πραγματική αυτή εικόνα, η οποία δεν αλλάζει με τίποτα παρά μόνο με επανάσταση, είναι φυσικό να εκφράζεται και στο ανάλογο καταναλωτικό πρότυπο.

Τα τελευταία προ της κρίσεως χρόνια, με τα δάνεια που χορηγούσαν αφειδώς οι τράπεζες δημιουργήθηκε ένας υπερκαταναλωτισμός και μια επίδειξη πλασματικού πλούτου με δανεικά δυσανάλογα σε σχέση με την θέση του καθενός με βάση πάντα την κατοχή πραγματικού πλούτου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν δυσδιάκριτες οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των οικονομικών τάξεων .

Σήμερα και με βάση τα σκληρά οικονομικά μέτρα που επιβάλλονται στην ελληνική κοινωνία, με την αιτιολογία της χρεοκοπίας και του grexit, αποκαθίσταται βίαια ο διαχωρισμός των οικονομικών τάξεων. Όλη αυτή η κατάσταση της «αναγκαίας» λιτότητας πλήττει μόνο το 87% των Ελλήνων και επαναφέρει βίαια τον οικονομικό διαχωρισμό στην αρχική του κατάσταση.

Το ισχύον κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα είναι ολιγαρχικό πολιτικό σύστημα και βοηθά προς την σχεδιασμένη κατεύθυνση, μη μπορώντας ο λαός να αντιδράσει αφού δεν έχει πραγματική εξουσία στα χέρια του.
Ακόμα και το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα που αποτόλμησε το έτριψαν οι αριστεροί ελιτίστες στη «μούρη» του λαού.

Η ανάμνηση αυτής της καταναλωτικής ευδαιμονίας και η ψευδαίσθηση της ανόδου στην κοινωνική ιεραρχία που παρείχε το ευρώ (στην πραγματικότητα τα τραπεζικά δάνεια), κρατά τώρα δέσμια τη συνείδηση του λαού στο ευρώ και έτσι γίνεται εύκολο αντικείμενο εκμετάλλευσης από την ολιγαρχία.


πηγή:freepen.gr