10 Μαΐ 2015

Δήμος Φαιστού για το "Festos European C1 Paracycling Cup 2015"




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η πρώτη και η δεύτερη και τελευταία ημέρα (Σάββατο 9 - Κυριακή 10 Μαΐου) των αγώνων Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Ποδηλασίας Δρόμου για αθλητές με αναπηρία "Festos European C1 Paracycling Cup 2015", που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στον τόπο μας,
στο αεροδρόμιο Τυμπακίου.
 


Το κορυφαίο αυτό αθλητικό γεγονός έφτασε στο τέλος του, αφήνοντας μεγάλη χαρά και ικανοποίηση στους διοργανωτές, τους αθλητές και στους

παρευρισκόμενους, μα πάνω από όλα την ελπίδα για καθιέρωση του θεσμού στο φιλόξενο τόπο της Μεσαράς. 

Το θέαμα που πρόσφεραν οι αθλητές με τις συγκινητικές τους προσπάθειες ήταν εξαιρετικό και άξιο συγχαρητηρίων.
Το φίλαθλο κοινό ανταποκρίθηκε και ανταπέδωσε τη χαρά, την αγάπη και τη συμπαράστασή του, με ζεστά και εγκάρδια χειροκροτήματα .
Το τέλος των αγώνων βρήκε τους αθλητές αγκαλιασμένους με διάχυτη την ικανοποίηση στα πρόσωπά τους.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Φαιστού, του Αθλητικού Σωματείου «ΤΑΛΩΣ», του Συλλόγου Γονέων και Φίλων ΑΜΕΑ Ν. Κρήτης «Το Μέλλον», του Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια», της UCI και της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες.

Tην έμπρακτη στήριξη στη διοργάνωση προσέφεραν δεκάδες εθελοντές, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Ερυθρού Σταυρού(τμήμα Μοιρών), μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων Τυμπακίου, Πιτσιδίων, Ματάλων και Γαλιάς, τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Γαλιάς, ο ΑΟΤυμπακίου και εκπρόσωποι από σχεδόν όλους του πολιτιστικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής της Μεσσαράς. 

Τα μέγιστα προσέφερε η Πολεμική Αεροπορία (για την παραχώρηση του χώρου, στον οποίο πραγματοποιήθηκε αυτό το μεγάλο γεγονός), το ΕΚΑΒ, η Ελληνική Αστυνομία, η Πυροσβεστική, τα τοπικά ΜΜΕ και βέβαια οι δύο Ιατροί Αγγελιδάκης Ιωάννης (ορθοπεδικός) και Ζαχαριουδάκης Ζαχαρίας (Καρδιολόγος).

Ο Δήμος Φαιστού συγχαίρει όλους του διαγωνιζόμενους για την συμμετοχή τους, τους διοργανωτές και όλους όσους βοήθησαν για την επιτυχή έκβαση της διοργάνωσης.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!