6 Μαΐ 2015

Ο δρόμος είχε την δική του . . πινακίδα !


Ονομασία κεντρικής οδού προς τιμή μεγάλου δωρητή
της περιοχής
(ευτυχώς που σε όλο το μήκος του δρόμου
βρέθηκε αυτή η μοναδική πινακίδα !)

ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ ΑΥΤΕΣ . . . ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ !

Καταγγελία πολιτών για λανθασμένα ονόματα δρόμων στους χάρτες της Google στην περιοχή μας και αδιαφορία της να τα διορθώσει μετά από επισήμανσή τους !

Σε όλα σχεδόν τα χωριά της Μεσσαράς έχουν δοθεί από
παλιά, με νόμιμες αποφάσεις δημοτικών ή κοινοτικών συμβουλίων, ονομασίες οδών που ισχύουν μέχρι και σήμερα .

Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις ίδιες τις πινακίδες που βλέπει κάποιος στους τοίχους, οι οποίες στο σύνολό τους βέβαια είναι φθαρμένες.


Αυτό επίσης που διαπιστώνεται είναι η έλλειψη του σεβασμού κάποιων, οι οποίοι ή τις εξαφανίζουν ή τις βάφουν με χρώμα μαζί με το βάψιμο του τοίχου !
Η συμπεριφορά αυτή δείχνει την αδιαφορία τους, αλλά ίσως και την αντιπάθειά τους, τόσο προς την ιστορία του τόπου μας, όσο και προς τα σημαντικά πρόσωπα που έχουν προσφέρει αξιόλογο έργο στην περιοχή μας και έχουν ομόφωνα τιμηθεί μ' αυτόν τον τρόπο από την τοπική μας κοινωνία.
Δυστυχώς, υπάρχει και αυτή η κατηγορία πολιτών που δείχνει έτσι έμπρακτα την ποιότητα της αξιοπρέπειάς της και τον "πιθηκισμό" της!

Στο σημείο του κόκκινου κύκλου
υπήρχε πινακίδα που αφαιρέθηκε πρόσφατα !

Ο ρεπόρτερ μας ενημερώθηκε από κατοίκους της περιοχής ότι, η πινακίδα της οδού στην παραπάνω φωτογραφία αφαιρέθηκε επειδή στον ηλεκτρονικό χάρτη της google maps αναγράφεται η συγκεκριμένη οδός με άλλο όνομα απ' αυτό που έγραφε η υπάρχουσα πινακίδα !

Ποια είναι τώρα η ουσία του θέματος που αναδεικνύει και τον πολιτισμό ενός τόπου.

Η ονοματοδοσία κεντρικών κυρίως οδών είναι απαραίτητη για πολλούς λόγους πέραν του δείγματος πολιτισμού και οργάνωσης ενός οικισμού.
Με αποφάσεις λοιπόν των τοπικών συμβουλίων δίνονται ονομασίες σε οδούς προς ένδειξη τιμής σε μεγάλες επετείους, σε ήρωες αγωνιστές, αλλά και σε προσωπικότητες του τόπου κτλ.

Κανένας όμως και για κανένα λόγο δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να αφαιρεί ή να φθείρει τις πινακίδες αυτές. 
Την αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη, σ' αυτό το θέμα το έχουν οι τοπικές κοινότητες και οι υπηρεσίες του δήμου. 
Αυτοί λοιπόν οι φορείς είναι υπεύθυνοι για την τοποθέτηση, την συντήρηση ή την επανατοποθέτηση των πινακίδων, αλλά και την καταγγελία όσων πράττουν παρανομία !

Λάθος στους χάρτες της Google
Η ιντερνετική υπηρεσία τώρα της google που ασχολείται με την χαρτογράφηση, έχει καταγγελθεί από πολίτες, ότι σε συγκεκριμένα χωριά της περιοχής, έχει λανθασμένα ονόματα κεντρικών οδών ή τα έχει παραποιήσει και παρά τις διορθώσεις και τις παρατηρήσεις που της έχουν αποσταλεί ΔΕΝ τα διορθώνει !
Έχει δε προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση και απορία, για το ποιος είναι ο λόγος της αδιαφορίας της συγκεκριμένης υπηρεσίας στο να αναγράψει τα σωστά ονόματα των συγκεκριμένων οδών !