15 Οκτ 2014

Πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ της Αναπτυξιακής Εταιρείας Ματάλων




Το Διοικητικό Συμβούλιο αμέσως μετά την εκλογή του συγκροτήθηκε σε σώμα εκλέγοντας ως πρόεδρό του τον Δήμαρχο Φαιστού Γιώργο Αρμουτάκη και ως αντιπρόεδρο τον Μιχάλη Σπινθάκη.

Τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ είναι οι Κουτεντάκης Χαράλαμπος, Μαρία Πετρακογιώργη, Μιχάλης Πολυχρονάκης, Γιώργος Κουρτάκης, Γιώργος Μπριλάκης, Αντώνης Φασουλάκης και Γιάννης Μαρκάκης.
Η συνεδρίαση έλαβε χώρα την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου στα γραφεία της εταιρείας στα Πιτσίδια από τις 19.00 έως τις 22.00.


Μετά το τυπικό καλωσόρισμα  και τη συγκρότηση  ζητήθηκε ενημέρωση επί όλων των οικονομικών θεμάτων της εταιρείας, η οποία έγινε από τον υπεύθυνο λογιστή και ακολούθησαν διευκρινιστικές ερωτήσεις από τα μέλη του ΔΣ και συζήτηση.

Το ΔΣ συμφώνησε με τις κατευθύνσεις του προέδρου που σε γενικές γραμμές αφορούσαν στην οργάνωση, την ανάθεση αρμοδιοτήτων, το διακριτό ρόλο Δήμου - εταιρείας και των άλλων φορέων της περιοχής, στη  διαφάνεια και τον αυστηρό έλεγχο όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων της εταιρείας από τώρα και στο εξής.  Επισήμανε δε ότι η εταιρεία με σωστή διαχείριση έχει τις δυνατότητες να υποστηρίξει οικονομικά  το Δήμο Φαιστού αλλά και να αναδειχθεί στην πιο μεγάλη επιχείρηση της νότιας Κρήτης στο είδος της.

 Η  "ΜΑΤΑΛΑ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ"  ανήκει στο Δήμο Φαιστού ιδρύθηκε το 1993 και εκμεταλλεύεται  την ακίνητη περιουσία του δήμου στην περιοχή των Ματάλων και των Πιτσιδίων. Επίσης είναι ο κύριος φορέας οργάνωσης του γνωστού φεστιβάλ Ματάλων που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Ιούνιο.