3 Ιουλ 2015

ΕΚΤΥΠΩΣΗ 10ΕΥΡΩΝ ΚΑΙ 5ΕΥΡΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 50ΕΥΡΩ!

Οι μηχανές του εθνικού νομισματοκοπείου πήραν μπροστά! 


Σύμφωνα με δημοσίευμα του neakriti.gr, στο Εθνικό Νομισματοποκοπείο πήραν εντολή από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσω της ΤτΕ, να προχωρήσουν στο τύπωμα μεγάλων ποσοτήτων χαρτονομισμάτων των 10 και των 5 ευρώ.


Τα χαρτονομίσματα των 10 ευρώ θα τυπώνονται μέχρι νωρίς το απόγευμα και στη συνέχεια θα ξεκινήσει το τύπωμα χαρτονομισμάτων των 5 ευρώ.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν τα χαρτονομίσματα αυτά έχουν ως προορισμό την ΤτΕ και (συνακόλουθα) τις ελληνικές τράπεζες, ή αν απλώς εντάσσονται στον συνολικό σχεδιασμό της ΕΚΤ για την διαχείριση του "φυσικού χρήματος" που κυκλοφορεί.


Η παραπάνω ενέργεια μπορεί να εξηγηθεί και ως μια λογική "βίαιου" εσωτερικού αποπληθωρισμού, στον "εξαναγκασμό" δηλαδή της γενικής πτώσης των τιμών στην εγχώρια αγορά.
Ο αποπληθωρισμός αποτελούσε έναν από τους βασικούς οικονομικούς στόχους κατά τα προηγούμενα έτη της κρίσης, πράγμα που δεν κατάφεραν να επιτύχουν οι μέχρι τώρα αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες.

Με απλά λόγια, όπως ξεχάσαμε το 500ευρω και το 200ευρω, ετοιμαστείτε να ξεχάσουμε το 100ευρω αλλά και να βλέπουμε σπάνια το 50ευρω !